Psychoblick

Conor McGregor stängs av i 6 månader – får böta 450 000 kr

Jaser Davari

Kort efter att den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov fått sitt straff av Nevadas Idrottskommitté (NSAC) för bråket under UFC 229, fick även Khabibs motståndare Conor McGregor sitt. För sin inblandning i bråket fick McGregor 6 månaders avstängning och 50 000 dollar i böter.

McGregors deltagande i bråket

Bråket startades av Khabib, som efter att han besegrat McGregor via rear-naked-choke i den fjärde ronden, valde att hoppa ur buren och på irländarens klubbkamrat Dillon Danis. McGregor reagerade när några av Khabibs vänner/klubbkamrater valde att kliva in i buren och springa mot Danis håll. Irländaren delade ut slag mot en av vännerna, men blev snabbt påhoppad av två andra i Khabibs team.

Enligt Khabib ska det ha varit på grund av att Danis yttrat sig illa om ryssens muslimska bakgrund. Under den efterföljande presskonferensen meddelade Khabib att han, utöver det som inträffade runt buren, även tagit sig illa vid av all den trashtalk som McGregor yttrat inför deras möte. Framförallt skall de uttalanden som Khabib ansåg vara hån mot hans familj och religion fällt avgörande för hans uppförande.

Kan bestraffas för trashtalk

Även NSAC belyste detta ”problem” med McGregors sätt att promota matcher via trashtalk. McGregor som inte var närvarande under processen fick dock en skarp varning av NSAC, meddelade att irländaren kan i framtiden komma att bestraffas för att verbalt överdrivet elda på matcherna.

En av ledamöterna i NSAC, Anthony Marnell, meddelade att man tolkade att McGregor ska mestadels ha försvarat sig under bråket, men hade han avstått helt från att bli involverad hade han sluppit bestraffning.

Straffet är retroaktivt vilket innebär att irländaren kan återvända till buren tidigast den 6:e april.

+3
Dana Sad
Dana Happy
Anthony Pettis
Professional Fighters League (PFL) kommer till Europa i sommar
kimura
Hett
Damir Hadzovic i buren
Damir Hadžović tillbaka – går match i samband med UFC London
kimura
Hett
Charles Oliveira Islam Makhachev Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov beskriver hur Islam Makhachev kommer dominera Charles Oliveira
kimura
Hett
Kayla Harrison, Ali Abdelaziz och Cris Cyborg
”Ingen bryr sig ett skit” – Kayla Harrisons manager om en eventuell Cyborg-fight
kimura
Hett
Per Eklund kollage
Per Eklund, UFC-svensken som förlorade allt | Del 1 – Skräckskadan och kampen mot Karolinska
kimura
Hett