Nyheter

Förbundskaptenen Besam Yousef inför VM i Serbien

Av

Alexander Clausson

07/01/2023
Besam Yousef

Den svenska VM-truppen är uttagen och Kimura har tagit ett snack med förbundskaptenen Besam Yousef inför det kommande mästerskapet. 

Besam Yousef – ”Vi är i ett generationsskifte just nu”

Under gårdagen offentliggjordes den svenska VM-truppen av Kimura. Sveriges regerande bantamviktsmästarinna kommer dock inte ingå i landslaget. Eftersom Nina Nikolija Milosevic innehar dubbla medborgarskap har göteborgskan valt att representera värdlandet i samband med årets VM.

I en kommentar till Kimura berättade Yousef om känslan inför mästerskapet och statusen på det svenska MMA-landslaget just nu.

Det känns väldigt bra och atleterna är taggade. Jag skulle nog säga att vi är i ett generationsskifte just nu. Vi har några som varit med ett tag. Många som gått över redan och några som har planer på att gå över.

Vidare delade Yousef med sig av sina tankar kring hur den internationella MMA-scenen står sig i nuläget.

Amatörscenen ändrade sig när IMMAF slog ihop sig med ett annat förbund. Detta gjorde att Ryssland bland annat började tävla och plocka medaljer. Jag skulle säga att det är många av de så kallade brottningsnationerna som är vassa. Ryssland, Ukraina, Kazakstan för att nämna några. Sverige, Finland och Norge däremot håller alltid hög nivå.

Ryssland är avstängda från IMMAF i nuläget på grund av landets agerande i Ukraina.

MMA-landslaget känner sig säkra på pallplatser

Något uttalat mål sett till antal medaljer finns inte utsatt inför årets världsmästerskap. Landslagsledningen räknar dock med blågult på pallen.

Jag vågar inte lova hur många medaljer vi kommer hem med men jag och Jörgen (Hamberg) är ganska säkra på att vi inte lämnar Serbien utan någon medalj.

Under världsmästerskapet som ägde rum i januari, 2022, plockade Sverige hem fem stycken medaljer. Ovannämnda Milosevic stod för det enda svenska guldet. Robin Enontekiö, Oskar Jaskari och Josefine Modig tog hem varsitt silver och den tidigare World Cup-vinnaren Yrsa Sandin tog hem ett brons. Sedan turneringens slut har Enontekiö och Jaskari tagit klivet över till proffsscenen. Modig söker en proffsmatch och Sandin ingår i årets VM-trupp.

Den kommande VM-turneringen äger rum i Belgrad, Serbien. Mästerskapet kommer pågå från den 11 till den 18 februari.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök