Nyheter, Videor

Allt du behöver veta om Hasbulla ”Mini Khabib” Magomedov

Av

kimura

05/02/2022
Hasbulla Magomedov
  • Längd: 99 cm
  • Vikt: 18 kg
  • Ålder: 18 år

Hasbullah Magomedov – ålder och biografi

Hasbulla Magomedov är en bloggare som föddes år 2003 i Makhachkala, en stad på ungefär 600 000, som är huvudstaden i den ryska delrepubliken Dagestan i Ryssland. Han har blivit en stjärna i sin hemstad och har blivit kallad ’Mini Khabib’ efter sin landsman, UFC:s tidigare lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov, efter att Magomedov lagt upp videos där han låtsas slåss mot barn. Via TikTok har han blivit ett internationellt fenomen och har ofta nämnts av både MMA-stjärnor och journalister.

Även om Hasbulla Magomedov är vuxen så har karaktäristiska drag från barn när det kommer till hans längd (1 meter), ansikte och röst vilket gör att han liknar en 5-åring. Det är oklart exakt vad som är hans diagnos. Det har dock spekulerats att han lider av tillväxthormonbrist.

Magomedov har uppgett att han började lägga upp klippen i november 2020 på TikTok på skoj. Snart insåg han dock att han hade fans då folk på gatan började känna igen honom. Hans tidiga klipp visade hans hetlevrade humör och han har därefter byggt upp en plattform vars fokus ligger på spratt och MMA-parodi. Han fick sitt smeknamn efter att han återskapat Khabib Nurmagomedovs legendariska invägning från UFC 229.

Många av hans videos visar hur han ger sig på folk som är dubbelt så långa som honom. Då Magomedov är kamratlig och driven till naturen laddar han regelbundet upp klipp där han styrketränar, sparras och brottas mot motståndare i gymmet och den gradvisa utvecklingen av hans träningstekniker, kombinationer och submissions så som rear-naked-chokes.

Han har även valt att häckla UFC-stjärnor som Nurmagomedovs fiende Conor McGregor. I en video fick han frågan om vilken han skulle vilja fightas mot mellan Logan Paul, McGregor och Henry Cejudo. Han svarade då följande:

I want to punish this one [Conor McGregor]. He talks too much.

Jag vill straffa denne [Conor McGregor]. Han snackar för mycket.

Även om UFC-fansen har tyckt om Mini Khabibs komiska inlägg så verkar det som att han inte kommer att fortsätta blogga särskilt länge. I en intervju med rysk media har Magomedov, som för närvarande har nästan 1,9 miljoner följare på Instagram, sagt sig vilja bli teolog i framtiden.

Hasbullahs relation med Khabib

En del har råkat missta honom för Nurmagomedovs son men i själva verket är de inte släkt. De verkar dock ha blivit goda vänner då fightern delat flera inlägg med Magomedov och de har regelbundet medverkat tillsammans i olika videos.

En video på när de två närvarade vid samma middag blev även viral förra året.

Via sociala medier har han även lagt upp en drös av bilder med flertalet ryska fighters.

”Debutmatchen” mellan Hasbulla och Abdu Rozik

Magomedovs popularitet nådde sitt zenit i maj 2021 när han släppte en av hans mest ikoniska klipp hittills där han och den tadzjikistanska sångaren Abdu Rozik håller en nästan 36 minuter lång låtsaspresskonferens där de hivar förolämpningar mot varandra.

Egentligen var det bara en träff i ett vardagsrum i ett alldagligt hus men deras personliga attacker där de angrep varandras tillkortakommanden fick stort genomslag på sociala medier och sågs 11 miljoner gånger på 10 dagar. Ni kan se videon nedan:

Deras potentiella fight var tänkt att arrangeras av den tjetjenske MMA-fightern Ashab Tamaev och har blivit marknadsförd av folk som står nära de två små herrarna. Det framkom dock aldrig ett officiellt datum för matchen vilket gjorde det var svårt att veta om den kommer äga rum eller inte. Tamaev hävdade dock att matchen skulle äga rum i juni 2022.

Spänningen mellan de två bestod dock och herrarna hamnade i bråk vid UFC 267 där de båda var inbjudna som gäster av UFC:s VD Dana White efter att det ryktats att UFC var intresserade av att anordna matchen.

Rozik sågs hålla upp en skylt där det stod ”Hasbulla! Kan du läsa detta? Skriv på kontraktet..sluta upp med snacket!! Kan du säga mig din verkliga talang? Följer du mig på Instagram, vad är ditt konto?

I juni 2021 hävdade dock Ashab Tamaev i en video där han intervjuade en annan dvärg vid namn Tain som påstods vara Magomedovs nästa motståndare istället för Rozik.

I december 2021 valde Magomedov att dra ner förväntningarna på en match mot Rozik och sade att matchen inte är aktuell i nuläget. Han förklarade där att flera personer vill organisera matchen men Magomedov tror inte dessa kommer kunna göra detta då hans begärda lön är för hög och då han inte vill gå matchen just nu.

Yes some people want to organise it but they won’t be able to.

Because it is too expensive and not too many people will be able to pay for it. Plus I don’t want it at the moment.

We haven’t discussed it and Dana White didn’t discuss it.

Ja en del vill anordna den men de kommer inte kunna göra det…därför att den är för dyr och det finns inte många personer som kommer kunna bekosta den plus att jag inte vill gå matchen i nuläget.

Vi har inte diskuterat det och Dana White har inte diskuterat det.

Tamaev hade innan detta delat vad som såg ut att vara privata meddelanden mellan honom och White där de diskuterade UFC:s arrangemang av matchen. Magomedov sade dock att dessa meddelanden var fejkade. Han sade även att Tamaev inte var i en position att sälja matchen:

How could he do it? Is he my father or anything?

Signed a contract with me to sell the fight? If for example I have something I can give to to him and he sells it, but how does he sell my fight when it doesn’t exist?

Hur skulle han kunna göra det? Är han min pappa eller?

Skrev han på ett kontrakt med mig för att sälja matchen? Om jag till exempel skulle ha något att ge honom och han säljer det, men hur säljer han min fight om den inte existerar?

Han sade även att Tamaev inte kunnat bevisa för honom att meddelandena med White var sanna. Han sade även att en match mot Rozik vore pinsam då denne är en sångare:

..his DMs with Dana White, I told him to show me his screen recording with this and he couldn’t.

Abdu Rozik is a bum and he’s a singer.

This fight doesn’t make sense. Fighting a singer would be a shame for me.

Hans meddelanden med Dana White, jag bad honom att visa sin skärminspelning med dem men han kunde inte det.

Abdu Rozik är en luffare och han är en sångare.

Matchen är inte rimlig. Att fightas mot en sångare vore skamligt för mig.

Hasbullah i WWE?

I december 2021 började det ryktas att WWE var intresserade av att involvera Hasbulla Magomedov i deras produkt. Det var Khabib Nurmagomedov som vid en presskonferens avslöjade detta. Han uttalade sig då som följande:

WWE, wrestling, also want him to come to them somehow. They want to pay him some big money to get him in the ring. He’s got a lot of popularity abroad.

WWE, brottning, alla vill att han ska medverka hos dem på något sätt. De vill betala honom stora pengar för att få in honom i ringen. Han är väldigt populär utomlands.

Ingen rapport har dock kommit ännu om vad WWE planerar när det kommer till Hasbulla och det har heller inte nämnts om hans medverkan kommer att ske inom den närmaste tiden.

Kritiken mot Hasbullah

Många har ansett att många av Magomedovs videos är inspirerande. Något som dock inte är ovanligt för någon som är så känd som Magomedov är att han även fått utstå näthat och kritik. Hans videos i sociala media och engagemang inom MMA har blivit avfärdade av många som billiga PR-trick som varit okänsliga mot de problem som andra kortväxta står inför. Kritiken kommer både från folk på sociala medier och organisationer.

Den påstådda matchen mellan Magomedov och Rozik har blivit kritiserad och benämnd som oetisk av den ryska dvärgidrottsorganisationen. Deras ordförande Uliana Podpalnaya uttalade sig som följande om den tänkta matchen:

It’s not even like a show fight – they get paid a lot of money and it’s a show to make people laugh. There’s nothing serious about this, this isn’t sport. This is unethical, wrong, from my point of view.

Det är inte ens en uppvisningsmatch – de får en massa pengar för en tillställning som får folk att skratta. Det finns inget seriöst med detta, det här är inte sport. Det här är oetiskt och fel från mitt perspektiv.

Hasbullas ekonomi och övriga intressen

Trots de starka reaktionerna och kritiken har detta inte stoppat Magomedov från att få genomslag inom MMA-världen och tjäna pengar. Han har ofta visat upp sitt lyxliv och det har spekulerats att han har en förmögenhet på uppemot en miljon kronor. Om matchen mot Abdu Rozik verkligen blir av skulle siffran också öka markant.

Magomedovs fans på Instagram är också medvetna om hans intresse för bilar. Hans konto är fullt med bilder där han poserar med nya BMW:s och AMG:s. På grund av sin längd så styr han oftast dock bilen sittandes i någons knä. Det finns även klipp när han vårdlöst kör en fyrhjuling ute på bilvägen i full trafik.

Utöver bilar finns det många klipp där våghalsen poserar med 9 millimeters pistoler och skämtsamt hotar sina vänner med knivar. Det finns även ett klipp när han med assistans från en polis lyckas avlossa flera skott med en AK-104.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök