Henry Cejudo Dana White

Henry Cejudo svarar Dana White: Ni är rädda – trött på UFC:s monopol

Ralph Nordahl

UFC:s VD Dana White har förklarat varför tidigare dubbelmästaren Henry Cejudo (16-2) inte får utmana fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski efter att Max Holloway (23-6) tvingats hoppa av. Cejudo menar nu att White är rädd för honom och att fighters borde ha mer att säga till om.

Henry Cejudo svarar Dana White: Ni är rädda – trött på UFC:s monopol

Dana White menade att Cejudos inaktivitet i och med sin pensionering i maj 2020 gör att aktiva fjäderviktare får gå före av vilka Chan Sung Jung nu ser ut att nu få gå titelmatchen.

Cejudo som aldrig är fåordig tog efter detta tillfället att ge sina tankar om situationen där han menade att han är fullt seriös i sin önskan att möta Volkanovski. Han sade följande enligt MMA Fighting:

Så här är det killar, låt oss lägga personan och gimmicken åt sidan, den irriterande karaktären, i slutändan av dagen är jag den ultimata tävlingsmänniskan. Jag skulle kunna bli den första fightern någonsin i UFC-historien att bli mästare i tre divisioner vilket jag vet är väldigt genomförbart. Alexander Volkanovski skrämmer mig inte. Jag har lagt mitt namn i hatten. Så fort jag fick reda på att Max Holloway hoppat av kontaktade jag Ali [Abdelaziz] och sade: Ali, få till den här matchen.

Jag har meriterna. Jag förtjänar den. Det är inte som med GSP att jag kommer vinna och sedan pensionera mig igen. Det är annorlunda för mig då jag vill gå in där och försvara alla mina bälten och se hur långt jag kan pusha min kropp. I slutändan av dagen så litar inte Dana White och UFC på sina fighters. Dem har inget förtroende för Alexander Volkanovski då dem inte ville tillåta honom att försöka besegra mig.

Cejudo menar att UFC och White är rädda. Cejudo säger sig också vara trött på deras totalitära monopol och att fighters borde få mer att säga till om.

Grejen är att de är rädda. Dana White är rädd. Dana White och UFC vill inte det och jag är trött på att trolla Volkanovski om den här matchen aldrig kommer äga rum. Den är logisk. Varför inte ge mig möjligheten, chansen att uträtta historia och bli den förste tredivisionsmästaren? Det är ett monopol. De kontrollerar allting och om det är så dem bestämmer så är det så. Det finns egentligen inget man kan göra såvida inte fighters förenar och skapar något slags partnerskap som gör att vi får lite mer att säga till om.

-5
Dana Sad
Dana Happy
Lyoto Machida och Michael Chandler
Lyoto Machida betygsätter Michael Chandlers frontkick
kimura
Hett
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett