Mark hunt besviken

Mark Hunts råd till unga fighters: Skaffa ett normalt jobb

Jonathan Damm

Sedan sin pension från MMA har Mark Hunt haft en pågående konflikt med organisationen UFC och nu råder han unga fighters att inte satsa på MMA utan att istället ta ett “normalt” jobb.

Mark Hunt till unga fighters: Skaffa ett normalt jobb

Sedan han lämnade MMA har Mark Hunt (13-14-1) varit en stark kritiker av UFC och deras sätt att behandla fighters. Nyligen kom det ut att den stämning han gjort av organisation slutat med enorma summor i rättegångskostnader för Hunts egna del. Nu har Hunt rådet till yngre fighters att inte satsa på MMA utan att gå en annan väg i livet och välja ett “normalt” jobb istället.

Klarar inte längre av att titta på UFC

Det var under en medverkan vid “The MMA Hour” som Hunt berättade att han visserligen stödjer alla de fighters han tränat upp men att han i övrigt inte klarar av att titta på varken UFC eller andra organisationer. Detta då han menar att han vet hur fighters behandlas i praktiken.

Jag stödjer alla de jag hjälpt träna och de som hjälpt mig träna för att nå toppen, jag har gjort mitt bästa för att hjälpa alla dem, men jag gillar inte att titta på UFC eller fighting i övrigt, för jag vet hur det är på toppen. Jag vet vad de slåss för, vilket är ingenting. De slåss för ingenting. Jag är världsmästare av vad? Förklara för mig vad du är världsmästare i. Om du är världsmästare i boxning så finns där verkligheten. Du har tagit dig till toppen och du behöver inte oroa dig över pengar eller någonting. Där är målet att nå, Mount Everest. Men i UFC, om du tar dig till toppen, vad får du då? Titta på mästarna, titta inte på vad jag säger, titta på mästarna i sporten, vad har de? De klagar på pengar, de är världsmästare av ingenting.

Full förståelse för att andra fighters inte stödjer hans kamp

Hunt har full förståelse för att andra fighters inte stödjer hans egna kamp då de behöver pengar men han menar samtidigt att problemen fighters står inför idag hade gått att lösa om alla slagit ihop sig och samarbetat.

Jag kan inte säga åt fighters att hänga med i kampen för de har räkningar och amorteringar att betala. Jag förstår deras situation. Det är inte upp till dem att bara ge upp och säga “Jag kommer och stödjer kampen.” Kraften som alla fighters har, den går inte att slå. Om alla slog ihop sig och sa “Jag vill inte slåss för det här företaget längre”, så skulle UFC gå under. Jag har sagt det här i flera år. Det här företaget tror att det har all kraft och det är vad fighters har trott, men om alla fighters insåg att de har all kraften och att alla bara behövde säga “Nej, jag vill ha 50/50 uppdelning av pay-per-view intäkter, jag vill ha the Ali-act och jag vill ha alla de här sakerna,” då skulle saker förändras direkt då utan fighters så finns inte UFC kvar.

Är inte värt skadorna i längden

Hunt menar att hans egna karriär inom kampsport inte har varit värt de skador han tagit och priset han betalat med sitt egna blod och sin egna kropp.

Kostnaden är kostnaden. Kostnaden har varit mitt hjärta och min kärlek till sporten. Tiden borta från mina barn för att jaga någonting, ett bälte jag trodde var värd priset. Det är inte värt min tid eller någon annans tid. Det är inte värt att slåss för. Det är inte värt mitt blod, det är inte värt någon annans blod för att vara ärlig, för att när det kommer till kritan, titta på andra fighters som betalar sitt pris, de behöver sätta upp insamlingar för att kunna betala för skador de dragit på sig i samband med sitt jobb som fighters. Varför kan inte UFC betala det? För de anses inte vara anställda, de är underleverantörer. Det är inte ett bälte värt att slåss för. Det är inte värt att förlora sömn eller blod över, det kommer med ett pris.

Råder unga fighters att ta ”normala” jobb

Som ett avslutande råd till unga fighters menar Hunt att dessa bör undvika fighting och skaffa ett “normalt” jobb, åtminstone tills att UFC förändrar sitt sätt att behandla sina fighters.

Skaffa ett jobb, ett normalt jobb. Var som alla andra. Tills saker förändras med UFC, tills de börjar se efter sina fighters, pension, försäkring, bättre betalt. Om folk jämför ett normalt jobbs lön med vad de gör för att försörja sig. Det är inte på samma nivå. Du får inte stryk framför hela planet som en inkomst, men att kunna tävla på toppnivå är annorlunda. Jag känner just nu att för fighters, om de vill vara fighters, så är inte det en bra idé just nu. Det är inte rätt tid.

Huruvida Hunts kritik får fäste i en ny generation fighters får återstå att se.

+6
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett