17 June, 2024
Nyheter

Sergio Pettis lämnar UFC – skriver på för Bellator MMA

Av

Izabelle

25/10/2019

UFC står med bara en utav bröderna Pettis kvar. Sergio Pettis (18-5) verkar nämligen inte längre vara en ”free agent” utan ska ha skrivit på ett kontrakt gällande flertalet matcher, med organisationen Bellator MMA.

UFCs flug- och bantamviktare Sergio Pettis kommer nyligen från en vinst mot Tyson Nam, som även var Pettis sista match på sitt kontrakt innan han lämnade för att testa på ”free agents”-marknaden.
ESPN var först ut att bekräfta Pettis flytt till Bellator, dock har inget kontrakt skrivits ännu.

The Phenom” har varit i UFC sedan november 2013 då han vann sin debutmatch mot Will Campuzano. Pettis har sedan dess hittat sitt eget flöde genom att gå matcher i både flug- och bantamviktsdivisionen. Namn som Joseph Benavidez, John Moraga och Brandon Moreno är några av de namn Pettis har en vinst mot och lämnar därmed UFC med ett record på 9-5 i oktogonen.

Trots att Pettis har representerat båda viktklasserna i UFC så har Bellator i dagsläget ingen flugviktsdivion (125) vilket leder Pettis till bantamvikten. “The Phenom” hoppas på en nystart under Scott Coker som under den senaste tiden uppmärksammat flertalet UFC-talanger så fort de hamnat på den kontraktslösa marknaden. Namn som Cris Cyborg, Gegard Mousasi, Phil Davis och många fler går idag under Bellators styre.

Det är ännu oklart när Pettis gör sin debut i Bellator då kontakt ska signeras först och främst.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök