Tankar och funderingar efter helgens titelmatcher under UFC 236

Oscar Jangvret

Under nattens gala UFC 236 hade vi två titelmatcher om interim-bältet som båda blev valda till ”Fight of the night”. Co-maineventet mellan Israel ”The last stylebender” Adesanya och Kelvin Gastelum var nog en av de bästa matcher jag någonsin har sett. Main-eventet mellan Max ”Blessed” Holloway och Dustin ”The” Diamond Poirier var rent ut sagt ett krig mellan två killar som båda visade väldigt mycket hjärta. Jag kunde inte annat än att bli mäkta imponerad av framförallt Holloway som tog så pass mycket stryk som han gjorde i den första ronden, men ändå kom tillbaka och delade en ut en hel del bestraffning tillbaka mot Poirier. Att han dessutom klarade av att gå fem ronder efter det visade bara att han är en av de allra tuffaste i hela UFC.

 

Co-Main event

Mellanvikt: Kelvin Gastelum vs Israel Adesanya

Det var en match där Kelvin Gastelum var tvungen att stänga distansen och ta sig in på insidan för att komma åt Israel Adesanya med sina slag eller för att få ner honom på marken. Adesanya var den mycket längre fightern av de båda med sina 193 cm mot Gastelums 175 cm och hade ett stort räckvidsövertag på 203 cm mot 182 cm.

Adesanya har tidigare visat prov på ett visst nedtagningsförsvar, men hade aldrig riktigt ställts mot någon som Kelvin Gastelum förut vars toppkontroll och grappling är riktigt bra. Adesanyas plan var säkerligen att hålla rätt distans, inte bli upptryckt mot buren och kontrollerad, men framförallt att inte bli nedtagen på marken. Om Adesanya skulle bli det så handlade det om att komma upp på fötter så fort som möjligt. Det var en typisk striker vs grappler matchning mellan två fighters som jag anser ha högt fight-IQ. Adesanya har bara visat sig bli bättre och bättre för varje gång vi får se honom i oktagonen men vi har inte fått se honom i så många olika matchsituationer än. Jag tyckte att han återigen visade att han hade utvecklats ännu mer då han höll på att få in både en giljotin och en triangel som han själv påstår satt, men var tvungen att släppa greppet på grund av att han kände smärta i sitt tidigare skadade knä.

Gastelum ansågs vara ett stort hot för Israel Adesanya innan matchen då han aldrig slutar att förvåna. Han hade visat oss ha fel om honom så många gånger tidigare. Kelvin Gastelum är dessutom southpaw som Adesanya visat sig ha vissa problem med tidigare då han t.ex mötte Anderson Silva som lyckades få in några jabbar då han bytte till just southpaw stance.

Israel Adesanyas snabba fotarbete gjorde att han lyckades med situationerna då han vart upptryckt mot buren och att han inte blev nedtagen på marken. Den enda gången Kelvin Gastelum tog ner Adesanya så lyckades han snabbt ta sig upp på fötter igen. Jag tycker helt klart att Israel Adesanya klarade av den uppgift som på förhand var en av nycklarna till att vinna den här matchen. Adesanya såg otroligt kreativ ut då han mixade upp det med armbågar, raka slag mot kropp och huvud, hotade hela tiden med huvudsparkar samt inside legkicks. Han fick dessutom in en snurrarmbåge som inte ens Jon Jones hade kunnat utföra bättre.

Gastelum misslyckades med taktiken att försöka få ner Adesanya men hade mycket väl kunnat få in fler av hans snabba slag som ven runt Adesanyas huvud. Det hade kunnat slutat helt annorlunda i den här matchen om han hade träffat. Adesanya gjorde en fenomenal insats totalt sätt men en vinst var ändå aldrig säker igenom stort sett hela matchen, förutom i femte ronden då jag tyckte han dominerade totalt och såg ut att gå in i ”God-mode”, med extrema volymer av slag och armbågar mot en Gastelum som såg ordentligt trött ut. Adesanya vann tillslut matchen via domslut men vi har dock aldrig sett honom bli så skadad som han blev i denna match.

 

Main Event

Lättvikt: Max Holloway vs Dustin Poirier 2

För sju år sedan möttes Max Holloway och Dustin Poirier i fjäderviktsklassen under UFC 143, då var de endast 20 och 23 år gamla. Den matchen vann Dustin Poirier via submission i den första ronden. Inför nattens returmöte så var det två helt andra fighters som stod i oktagonen och det diskuterades innan matchen om Holloway kunde klara av att inte bli nedtagen igen. Mot Brian Ortega som är en av de absolut bästa grapplers i hela UFC (kanske till och med den bästa?) så vart Holloway inte nedtagen en enda gång. Både Max Holloway och Dustin Poirier är fenomenala med sin boxning, men då Holloway är mer av en volym puncher mer än en power puncher, medans Poirier kanske är mer en fighter som vill hitta position och träffa med sin raka vänster eller sin högerkrok som anses vara hans farligaste vapen.

Poirier såg stor ut jämfört med Holloway och det var uppenbart att han gjorde mer skada än vad Holloway kunde göra i alla deras slagväxlingar. Max Holloway höll på att bli avslutad redan i första ronden då Poirier skakade honom rejält, men Max visade varför han är en av de tuffaste i UFC och kom tillbaka i en match som böljade fram och tillbaka i ett intensivt tempo. Jag trodde att Max Holloway skulle ta över matchen i fjärde och femte ronden som han ofta gör tack vare hans enorma cardio. Men Dustin Poiriers boxning såg fantastisk ut och det kändes som att han aldrig riktigt blev skadad av Holloway. Dustin lyckades tillslut vinna via domslut efter fem ronder.

Sammanfattning:

 

Jag fick rysningar då jag hörde Israel säga till UFC:s reporter Megan Olivi i en av intervjuerna efter matchen, att han sa till sig själv ”heart of a lion” på sitt modersmål inför den femte ronden. Hur hans självförtroende bara växer och växer och hur han verkligen tror på sin egen förmåga i alla discipliner som finns i denna sport. Jag fick rysningar för jag tänker att det är samma lilla grabb som en gång i tiden kom till Nya Zeeland från Nigeria som ung, försökte passa in i ett samhälle där endast 1 procent av befolkningen bestod av människor som hade afrikanskt ursprung. Han har berättat att han fick utstå mycket rasism och vart mobbad för att han inte var som alla andra.

Israel Adesanya har nu byggt upp ett helt unikt psyke där han tagit hjälp av animerad film och speciellt en som heter ”Avatar: The Last Airbender”. Huvudkaraktären där försöker bemästra dom fyra elementen vatten, eld, jord och luft. Israel ser sig själv på samma sätt med att kunna bemästra alla discipliner inom kampsport. Det är även från den karaktären han fått sitt namn ”The Last Stylebender” Han har även sagt att han ser sina matcher som ett tv-spel där han är player-one och har full kontroll över alla andra, och att han ibland kan gå in i ”god-mode” då ingen kan röra honom samt att han träffar allt han vill. Det påminner mig om Conor McGregors nästan obehagliga tro på sig själv då han verkade tro att han var odödlig, men det var innan han vart nedtagen på jorden av Nate Diaz. Efter det så tyckte jag att McGregor inte riktigt trodde på sig själv på samma sätt. Adesanya har än så länge inte haft ett nederlag i UFC då han fortfarande är obesegrad. Om Adesanya lyckas ha båda fötterna på jorden, inte bli naiv och fortsätter arbeta, samt ta en match i taget så tror jag att han kan gå hur långt som helst. Kanske till och med utmana självaste Jon Jones om vem som är ”The GOAT”? För Kelvin Gastelums del så hade han helt klart kunnat träffat Adesanya med någon av alla de haymakers han svingade. Adesanya lekte med elden och Gastelum ska inte skämmas för sin prestation. Han är fortfarande ett rejält hot mot alla andra i mellanviktsklassen.

Nu väntar en titelmatch mellan Israel Adesanya och Robert Whittaker som bara måste utspela sig i Australien om ni frågar UFC:s president Dana White. Då de båda bor i Nya Zeeland respektive Australien så kommer detta att bli en massiv match. Israel fick fem tuffa ronder mot Gastelum och sin tuffaste UFC match hittills, och det var nog precis vad han behövde inför sin kommande titelmatch mot den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittaker som ryktas gå av i september.

Dustin Poirier har helt klart fått den respekt han förtjänar och det ska bli väldigt intressant att se vad han kan åstadkomma i titelmatchen som han så länge väntat på mot den obesegrade Khabib Nurmagomedov, som i sin tur väntar på att både sin avstängning och att Ramadan ska ta slut innan det kan bli av, även det ryktas bli av i september.

För Max Holloways del så anser jag att han ska gå ner till fjädervikt där han är mästare och sett så fantastiskt bra ut tidigare. Men jag blir orolig för Max Holloways hälsa då jag ser hur mycket stryk han får ta i denna match. Speciellt med tanke på att han inte för allt så länge sedan fick föras till sjukhus inför sin tänkta titelmatch mot Brian Ortega under UFC 226. Det visade sig då att han hade symptom som normalt sätt visar sig vid stroke. Max är fortfarande ung och har familj, så jag hoppas verkligen att UFC tar sitt ansvar fullt ut då det gäller Max och tar hans hälsa i första hand.

+3
Dana Sad
Dana Happy

Paulie Malignaggi lyckoönskar Artem Lobov via sociala medier

Johan Lorentzon

I lördags gick Bare Knuckle FC 6 av stapeln där Paulie Malignaggi och Artem Lobov skulle ha sitt hatmöte efter veckor av skitsnack. Matchen blev av och Artem Lobov kunde se sig själv som vinnare även om Malignaggi anser att domslutet borde gått åt andra hållet. Nu efter matchen verkar det dock som om de båda herrarna har rett ut allt groll. Lobov har redan valt att hylla Malignaggi efter matchen och nu gör Malignaggi detsamma över sociala medier, plus pratar lite om sina sköra händer och visar en bild på dessa efter matchen.

Visa det här inlägget på Instagram

Life is sometimes about being adventurous and trying new things. Many thought I was crazy for trying my hand at bare knuckle combat and while unfortunately I may not have been born with very durable hands, it is still an experience I get to look back on and say I lived it. People have always had very little expectations of me in my life but I can proudly say I've always fought my way to a better life. In life we all have obstacles and I've always been driven most when faced with adversity. In the end, despite my brittle hands (4 surgeries on my right hand) I have been able to accomplish more as mainly a 1 handed fighter than most fighters accomplish with 2 hands. And I did it with no shortcuts and having fought some amazing fighters, travelled to some amazing places and met some amazing people along the way. You always wonder if as you get older you still have the ability to dig down when things get tough. After 2 rounds Saturday night I sat in my corner now knowing I would be a 1 handed fighter for the remainder of this fight and I am proud I continued on and showed myself I still had a willingness to dig deep when faced with adversity as I found myself once again in a familiar predicament of having a damaged hand with a determined opponent across the ring coming to rip my head off yet now I was competing in a new form of combat. I assure you its not an enviable position but I'm glad I stayed true to myself as a man and as a fighter in the moment and continued to fight despite having to obviously adjust my strategy. Respect to @rushammer who always shows up to fight and give his best no mater what day or place or at what weight and respect to him for the fight on Saturday. Obviously I feel like I won the fight but that is in no way meant as a disrespect to him. I hope he can take the momentum he gained from this result and make plenty of money for himself and his family in his career . Here are some pics of my hands after Saturday nights fight . @bareknucklefc

Ett inlägg delat av Paul Malignaggi (@paulmalignaggi)

“Life is sometimes about being adventurous and trying new things. Many thought I was crazy for trying my hand at bare knuckle combat and while unfortunately I may not have been born with very durable hands, it is still an experience I get to look back on and say I lived it. People have always had very little expectations of me in my life but I can proudly say I’ve always fought my way to a better life. In life we all have obstacles and I’ve always been driven most when faced with adversity. In the end, despite my brittle hands (4 surgeries on my right hand) I have been able to accomplish more as mainly a 1 handed fighter than most fighters accomplish with 2 hands. And I did it with no shortcuts and having fought some amazing fighters, travelled to some amazing places and met some amazing people along the way. You always wonder if as you get older you still have the ability to dig down when things get tough. After 2 rounds Saturday night I sat in my corner now knowing I would be a 1 handed fighter for the remainder of this fight and I am proud I continued on and showed myself I still had a willingness to dig deep when faced with adversity as I found myself once again in a familiar predicament of having a damaged hand with a determined opponent across the ring coming to rip my head off yet now I was competing in a new form of combat. I assure you its not an enviable position but I’m glad I stayed true to myself as a man and as a fighter in the moment and continued to fight despite having to obviously adjust my strategy. Respect to [Artem Lobov] who always shows up to fight and give his best no mater what day or place or at what weight and respect to him for the fight on Saturday. Obviously I feel like I won the fight but that is in no way meant as a disrespect to him. I hope he can take the momentum he gained from this result and make plenty of money for himself and his family in his career . Here are some pics of my hands after Saturday nights fight.”

Oavsett vad man tycker om matchen och hela cirkusen innan är det skönt att se att båda herrarna vänder blad och blickar framåt.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Fem matcher officiellt klara för UFC: Vancouver – Todd Duffee återvänder

Johan Lorentzon

I tisdagsmorse annonserade UFC officiellt ut fem nya matcher för UFC on ESPN+ 16-kortet som kommer gå i Vancouver. En av matcherna inkluderar återkomsten för tungviktaren Todd Duffee som kommer möta Jeff Hughes. I en radiointervju i april hintade Duffee om en återkomst i UFC men kunde inte säga specifikt när då han kanske skulle var tvungen att göra en ny knäoperation innan. Han hade då flyttat till Las Vegas och gjorde rehab på UF Performance Institute. Duffee har nu varit borta från MMA-scenen i lite över tre år på grund av skador och hälsoproblem. I hans senaste match blev han knockad av den före detta mästaren Frank Mir och det var så långt bak som UFC Fight Night 71 i Juli 2015. Hans motståndare Hughes är en veteran från Dana White’s Contender Series och återvänder till oktagonen efter sitt mötet mot Maurice Greene i mars som han förlorade på delat domslut.

De andra matcherna som annonserades ut förutom mötet mellan Duffee och Hughes var bland annat:

Glover Teixeira (29-7 MMA, 12-5 UFC) vs. Nikita Krylov (24-6 MMA, 6-4 UFC)
Antonio Carlos Junior (10-3 MMA, 7-3 UFC) vs. Uriah Hall (14-9 MMA, 7-7 UFC)
Andrew Sanchez (11-4 MMA, 4-2 UFC) vs. David Branch (22-6 MMA, 4-5 UFC)
Marcin Tybura (17-4 MMA. 4-3 UFC) vs. Augusto Sakai (13-1-1 MMA, 2-0 UFC)

UFC on ESPN+ 16, även kallad UFC: Vancouver, kommer gå av stapeln den 14 september i Vancouver, Brittish Columbia i Canada. Arenan är ännu oklar, men huvudkortet kommer som vanligt att visas på ESPN+.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
BJ Penn i bråk med en strippklubbsvakt

Johan Lorentzon

BJ Penn har inte haft det lätt på senare tid rent karriärs mässigt. Den före detta UFC-mästaren i lättvikt och weltervikt har nämligen hela sju raka förluster efter han bestämde sig för att bryta sin pension och göra come-back i oktagonen. Penn med sitt smeknamn ”The Prodigy” ansågs en gång i tiden vara en av de största och diskussions i ämnet GOAT (Greatest of all time), ett arv den för detta stjärna nu verkar ha sabbat totalt rent karriärs-mässigt. Det ska nämnas att Penn inte vunnit en match sedan 2010.

Penns privatliv har också en nedåtgående kurva med besöksförbud som bottnar i hustrumisshandel och det har även cirkulerat rykten om droger. TMZ Sports kunde i tisdags rapportera om ännu en tragiskt händelse den före detta mästaren varit iblandad i. Denna gång handlade det om slagsmål med en vakt utanför en strippklubb i Honolulu. Det finns även en video på händelsen och klubbens ägare berättare att allt startade när Penn, som var full och odräglig, blev avvisad från klubben. Åskådare till händelsen ringde polisen i Honolulu, men när de anlände hade Penn redan flytt platsen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jose Aldo oktagonen

José Aldo skriver på nytt kontrakt med UFC

Alexander Clausson

Enligt källor till ESPN har den tidigare fjäderviktsmästaren José ”Junior” Aldo (28-5-0) skrivit på ett nytt kontrakt med UFC, den organisation som brasilianaren har tillhört sedan 2011.

Åtta matcher långt kontrakt

UFCs president Dana White berättade för ESPN under måndagen att den 32-åriga Aldo nyligen skrivit på ett ett nytt kontrakt med organisationen. Brasilianarens coach och manager Andre Pederneiras bekräftade sedan att ett nytt kontrakt har skrivits. Enligt Pederneiras rör det sig om ett kontrakt på åtta matcher som Aldo skrev på innan sin match mot Alexander Volkanovski i samband med UFC 237 förra månaden.

Tidigare i år lät det annorlunda från Aldos sida. Vid flera tillfällen berättade brasilianaren att han hade för avsikt att gå sina kvarvarande matcher på kontraktet och därefter lämna sporten bakom sig. I en intervju med ESPN lämnade Aldo då följande kommentar

I had already planned to stop when I was 30 years old and begin something else, I’m at a point where I have to make a decision, and nothing is going to change my mind. Martial arts is always going to be a part of my life, but everything has a beginning, a middle and an end. And I see this coming to an end.

Sju raka titelförsvar

Aldo försvarade sitt bälte i fjädervikt hela sju gånger mellan 2011 och 2015 men förlorade till sist mot Conor McGregor under UFC 194. Aldo har aldrig fått chans på revansch mot irländaren, som lämnade viktklassen efter vinsten mot ”Junior”. Sedan förlusten mot McGregor har Aldo blandade resultat i organisationen. Den tidigare fjäderviktsmästaren har plockat hem vinster i sina matcher mot Frankie Edgar, Jeremy Stephens och Renato Carneiro men har också förlorat via enhälligt domslut mot Volkanovski och blivit avslutad två gånger av den nuvarande mästaren i divisionen – Max Holloway.

Aldo har i skrivandes stund ingen ny match inbokad framöver. Även på ryktsvägen finns det lite att hämta kring vilken utmaning som väntar härnäst för ”Junior”

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

MMA legaliseras i Frankrike 2020

Alexander Clausson

Från och med den 1 januari 2020 kommer det vara tillåtet att arrangera MMA-galor på fransk mark. Beslutet gäller både amatörmatcher och proffsmatcher. Detta meddelade Frankrikes sportminister Roxana Maracineanu via sociala medier idag.

Har siktat mot en legalisering

Tidigare i år berättade Maracineanu i en intervju med fransk radio att hon hade för avsikt att legalisera sporten, som tidigare varit förbjuden i landet. 2015 gjorde det senaste försöket att tillåta MMA-galor i landet då två parlamentsledamöter lämnade in en rapport som rekommenderade en legalisering. Frankrikes regering höll då fast vid att inga event fick arrangeras där slag på marken tilläts. På sportministerns twitter kunde man idag läsa följande. Översättning via MMA Junkie.

As of January 1, 2020, #MMA will officially exist as a professional and amateur sports practice in France within the framework of defined by @Sports_gouv in harmony with the international landscape of this discipline

Ett argument som Maracineanu använder är att en legalisering kommer förhindra otillåtna galor och att sporten används som rekryteringsbas för exempelvis höger- och vänsterradikala grupperingar.

Stora stjärnor i både UFC och Bellator

Det kryllar inte av franska MMA-utövare i de största organisationerna men en handfull hittar man och vissa av dessa tillhör det absoluta toppskicket. I UFC hittar vi i nuläget fyra atleter som representerar Frankrike. Det största namnet är utan tvekan Francis Ngannou, som tillhör topp fem i UFCs division för tungviktare. Utöver Ngannou finns också Cyril Asker, Nordine Taleb och Thibault Gouti UFCs stall. Nyligen så meddelande en av sportens största talanger, fransmannen och den tidigare UFC-fightern Tom Duquesnoy, att han lämnade sporten helt och hållet. Även en av Bellators största namn representerar Frankrike – 44-åriga veteranen Cheick Kongo.

Vilka blir först?

Den första organisationen att arrangera en stor MMA-gala i Frankrike kommer skriva in sig i landet och sportens historieböcker. UFCs president Dana White har sedan tidigare lovat att arrangera en gala i landet om eller när legaliseringar äger rum och Cage Warriors gick tidigare under dagen ut på sociala medier och meddelade att man har förhoppningar om att arrangera en gala i landet nästa år.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

UFC Newark: Ilir Latifi möter Volkan Oezdemir

Karl Johansson

Svenske lätt-tungviktaren Ilir Latifi var tidigare tänkt att möta schweiziske Volkan Oezdemir under UFC:s senaste gala i Sverige, Fight Night 153.

Bara dagar innan blev Latifi tvungen att dra sig ur mötet på grund av ryggskada.

Nu har de två blivit bokade på nytt, för den kommande galan i Newark.

Via Twitter:

Latifi gick senast match mot Corey Anderson under UFC 232, där han förlorade via ett enhälligt domslut. Innan detta hade han 2 raka segrar mot Tyson Pedro och Ovince Saint-Preux via submission och enhälligt domslut.

Latifi har nu ett record på 14-6-1.

Oezdemir mötte senast Dominick Reyes under UFC London, där han förlorade via ett kontroversiellt domslut. Innan detta hade han en förlust mot Daniel Cormier via TKO och Anthony Smith via submission.

Innan detta hade han vinster mot Jimi Manuwa och Mischa Cirkunov via knockout.

Oezdemir har nu ett record på 15-4.

Mötet äger rum i Newark den 3 augusti.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Video
Ben Askren utmanar Georges St-Pierre

Karl Johansson

På presskonferensen inför UFC 239 befann sig Ben Askren på plats. När han fick frågan om vilka hans ideala motståndare är, svarade han med följande.

Via MMAWeekly:

Jorge Masvidal, Marty Usman, and Georges St-Pierre.

Askren har vid flera tidigare tillfällen visat intresse för kanadensaren St-Pierre, som nyligen gick i pension.

Askren gick sin debutmatch i UFC mot den forne mästaren Robbie Lawler under UFC 235 och segrade via submission i första ronden. Han är idag obesegrad med 19-0.

Vill ni se ett möte mellan de två?

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Dana White försöker ta bort Jon Jones enda förlust

Karl Johansson

Lätt-tungviktsmästaren Jon Jones record är nästintill fläckfritt, förutom den enda förlusten mot Matt Hamill som kom från en diskvalificering 2009.

Diskvalificeringen kom efter att Jones upprepade tillfällen använde sig utav ’12-6′-armbågar mot Hamill, vilket har varit ett kontroversiellt ämne under flera års tid.

Huvudargumentet för detta är att Jones totalt dominerade Hamill med en teknik som borde vara tillåten.

Om UFC:s VD Dana White får sin vilja igenom kommer diskvalificeringen snart att ändras för Jones, varpå han kan kalla sig obesegrad som fighter.

Via Twitter:

Detta innebär inte att det kommer skrivas som en vinst för Jones, istället kommer båda fighters att få det som en no-contest på sina record.

Jones kommer då ha två sådana i sin karriär, med den tidigare efter sitt returmöte mot Daniel Cormier under UFC 214. Jones segrade via knockout, men åkte sedan fast i en dopningskontroll.

Vad tycker ni, är det rätt av White att försöka ändra Jones record?

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Jon-Jones-vs-Daniel-Cormier faceoff

Dana White vill se trilogi mellan Jon Jones och Daniel Cormier i tungvikt

Karl Johansson

UFC:s VD Dana White vill se ett tredje möte mellan Jon Jones och Daniel Cormiermen denna gången i tungvikt.

Tungviktsmästaren Cormier är nu bokad för ett returmöte mot Stipe Miocic under UFC 241 i september.

Det här berättade White via ESPN:

Cormier has this fight coming up against Stipe Miocic (at UFC 241). If he gets past Stipe he probably has two fights left in his career. I would expect one of those would probably be Jon Jones, and hopefully at heavyweight.

White är dock medveten om att de båda troligtvis hellre vill möta varandra i lätt tungvikt.

I think Jon said, ‘I don’t want to move up to heavyweight to fight him, I’ll fight him at 205.’ And Cormier said, ‘I don’t want to beat him at heavyweight I want to beat him at 205.’ Try to get those two to agree on anything (laughs), well they do agree they want to fight at 205. But I want to see it at heavyweight.

Jones kommer härnäst att möta Thiago Santos under UFC 239 i Las Vegas den 6 juli.

Senast segrade han mot Anthony Smith via ett enhälligt domslut och innan detta ett returmöte mot Alexander Gustafsson, som nu har gått i pension.

Cormier och Jones mötte varandra under UFC 182 och UFC 214, där Jones segrade i båda matcherna. Den senaste vinsten ändrades till no-contest, då det visade sig att Jones testat positivt.

White är säker på att fansen vill se en trilogi.

Cormier is an all-time great. The only guy to ever beat him is Jon Jones, and he beat him twice. Does the third fight have to happen? No, it doesn’t have to happen. But a lot of fans want to see it happen.

Skulle ni vilja se ett tredje möte mellan de två i lätt tungvikt eller tungvikt?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Newark: Colby Covington vs. Robbie Lawler

Karl Johansson

Nu står det klart att welterviktaren Colby Covington kommer att gå sin nästa match mot den forne mästaren Robbie Lawler.

Set här kunde man se via Twitter:

Matchningen kommer för många som en överraskning, då Covington tidigare berättat att han skulle utmana mästaren Kamaru Usman härnäst.

Covington gick senast match i juni förra året, då han segrade mot forne lättviktsmästaren Rafael dos Anjos via ett domslut under UFC 225.

Innan dess segrade Covington mot bland andra Dong Hyun Kim, Bryan Barberena och Demian Maia.

Covington har nu 6 raka vinster och ett record på 14-1-0.

Lawler hade tidigare 5 raka vinster, innan han förlorade bältet till Tyron Woodley. 

Han tog igen förlusten mot Donald Cerrone via ett enhällig domslut, men har sedan dess 2 raka förluster mot dos Anjos och Ben Askren.

Lawler har nu ett record på 28-13.

Mötet mellan Covington och Lawler äger rum i Newark den 3 augusti.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy