Okategoriserad

Tobias Harila inför matchen mot Westlund – Jag sänker honom tidigt som fan i första ronden

Tobias Harlila mot Rafael Macedo

Matchen mellan Västerås Tobias Harila och Gävles Adam Westlund (3-0-0) har varit en av Sveriges mest omtalade möten på senare tid och nu på lördag så smäller det. En självsäker Harila förutser en vinst på knockout.

”Jag har seriös knockout power”

Tobias Harila har gått från klarhet till klarhet i proffskarriären, med ett record på sju vinster och en förlust där inte en enda match gått tiden ut är Tobias på jakt efter ytterligare en knockout. Respekten för Westlunds färdigheter finns, men de överskuggas av Luleåsonens starka självförtroende.

Av vad jag har sett av honom så blir han träffad ganska mycket. Han rör sig bra och slår bra men blir träffad mycket, och det kan sluta jävligt illa när man möter mig. Han är duktig och har bra stående så det ska bli kul att spöa skiten ur honom.

 

Rivalitet mellan klubbarna

Westlund mötte i sin senaste match Harilas klubbkamrat Robin Roos i en match som slutade med en vinst på delat domslut till fightern från Söders Fight Gym i Gävle. Harila, som tränat på Västerås Fight Club hela karriären lägger inte alltför mycket vikt på rivaliteten utan använder sig istället av hypen som bränsle.

För mig personligen spelar inte rivaliteten någon stor roll. Men det är klart att folk snackar om att vi måste vinna över Söders och min coach Jörgen är också lite extra peppad. Det är bara kul, och det gör mig också mer taggad. Men annars skiter jag i snacket kring klubbarna hit och dit. Jag blir taggad av att folk har så stort intresse av matchen. Och jag ser hur stort intresse det är, och det gör mig jävligt peppad. Jag gillar när det blir mycket snack inför matcherna. Att han har vunnit mot Robin gör det bara extra skönt när jag vinner på lördag.

 

”Jag har aldrig sett honom knocka någon”

Trots att de bägge fighterserna har stående som grund i sitt game ser Harila att fördelen kommer ligga hos honom på lördag kväll.

Jag tror att jag är snabbare och explosivare än honom. Jag är lite mindre och kortare och han har säkert bättre submission-game men jag tror inte att det kommer att vara något problem. Min största styrka är att jag har seriös knockout power. Och det är något jag bygger upp mitt game runt. Jag är kylig, aggressiv och slår med precision likt en sniper.

Han är lite mer volymfighter. Slår mer slag och är duktig på att mixa mellan kropp och huvud. Men jag har aldrig sett honom knocka någon. Jag är självsäker i min egen prestation. Man vet aldrig hur det kommer att sluta men min prediction är att jag antingen sänker honom tidigt som fan i första, eller så kommer vi komma in i andra ronden och efter att jag manglat honom lite så släcker jag honom då.

Superior Challenge 21

Matchen går av stapeln på lördag kväll och galan drar igång 19:00 på Viaplay och TV10 i Sverige. Kolla in vår djupdykning och analys av kvällens matcher här för att ha stenkoll inför fight night.

Föregående artikel

Jared Cannoniers plan vid återkomsten: Har två namn på tungan

Nästa artikel

Bare Knuckle FC är inte intresserade av Anderson Silva

Skriven av

Daniel Schälander

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök