Nyheter

UFC 229: Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov – Årets gala

Av

Jaser Davari

26/08/2018
UFC 229 Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Den 6 oktober på T-Mobile Arena i Las Vegas Nevada kommer UFC att genomföra vad som ser ut att bli årets största event. Galans huvudmatch är vad som verkligen lockar. Khabib ”The Eagle” Nurmagomedov kommer att välkomna Conor ”The Notorious” McGregor tillbaks till oktagonen. McGregor gör comeback efter närmare två års frånvaro. UFC, som har kämpat med dalande tittarsiffror det senaste året, har verkligen behov av stjärnor och trots skandaler och upptåg råder det inga tvivel angående vem som är UFCs störta namn. Irländaren, som på sistone har ägnat sig åt att skapa rubriker utanför buren, får nu chansen att återta det eftertraktade lättviktsbältet.

Matchkortet
Matchen mellan Nurmagomedov och McGregor är intressant på flera plan. De två huvudpersonerna ogillar varandra och en viss bussattack tjänar som tydligt bevis på detta. Det finns alltså verklig ”grudge” mellan dessa herrar. Det är ganska ovanligt med genuint ogillande mellan två fighters som ska mötas. Det handlar oftast om marknadsföringsknep eller att fighters intalar sig att de ogillar någon för att ge sig själv extra motivation inför fighten. Så är det inte den här gången. Här har vi två väldigt olika personligheter som har det gemensamt att de båda är alfahannar och på riktigt ogillar varandra.

Detta är inte enbart en hatmatch, det är dessutom en mycket intressant match up rent sportsligt. En utomordentligt giftig grappler ställs mot en likaledes giftig striker med ”one punch KO-power”. Det är två fighters som tillhör yttersta världseliten och de är sannolikt nära sin respektive prime. De har bägge, i tidigare matcher, visat vad de är kapabla till. Detta är förutsättningar som är mycket svåra att toppa.

Vid sidan av den fantastiska huvudmatchen ser galan ut att bjuda på en rad intressanta matcher – eller vad sägs om följande: Anthony Pettis mot Tony Fergusson där vinnaren i den matchen med största sannolikhet kommer att vara nästa titelutmanare i lättviktsklassen. Derrick Lewis ställs mot ryssen Alexander Volkov i en mycket intressant tungviktsdrabbning. En match med implikationer för titeldiskussionen i den tyngsta viktklassen. Sergio Pettis möter Jussier Formiga i en match med relevans för toppen i flugviktsdivisionen. Ovince St. Preux ställs mot den mycket talangfulle Dominick Reyes i en fight som är av betydelse för topp 10 i lätt tungvikt. Ryan LaFlare möter Tony Martin i en welterviktsbatalj. Vår egen Lina Länsberg kommer att ta sig an den tuffa ryskan Yana Kunitskaya. Michelle Waterson ställs mot Felice Herrig i en match up mellan två rankade stråviktare. Utöver dessa matcher ryktas även den karismatiske ”Sugar” Sean O’Malley ställas mot mexikanen Alejandro Perez i vad som har potential att bli en riktigt underhållande fight. Ett annat spännande rykte säger att femterankade amerikanen Kevin Lee tränar inför galan trots att han ännu inte har någon motståndare. Kanske innebär det att han ska agera ersättare utifall att någon av Nurmagomedov eller McGregor skulle få förhinder.

Det ser alltså väldigt lovande ut även beträffande resten av kortet. Med tanke på galans dignitet kan det inte heller uteslutas att det dyker upp fler namnkunniga fighters på kortet.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet

HUVUDKORT
Lättvikt Khabib Nurmagomedov (c) vs. Conor McGregor
Lättvikt Tony Ferguson vs. Anthony Pettis
Lätt tungvikt Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Tungvikt Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Stråvikt Michelle Waterson vs. Felice Herrig

UNDERKORT
Bantamvikt Sean O’Malley vs. José Alberto Quiñónez
Flugvikt Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lättvikt Scott Holtzman vs. Alan Patrick
Weltervikt Ryan LaFlare vs. Tony Martin
Bantamvikt Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Lättvikt Gray Maynard vs. Nik Lentz

UFC 229 Betting och odds
Det är fortfarande många veckor kvar till galan och därför finns det än så länge väldigt få matchodds att tillgå. En match där det blixtsnabb dök upp odds är huvudmatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor. Ryssen som har imponerat storligen i sina senaste matcher ses av spelbolagen som klar favorit. McGregor har haft en längre frånvaro från oktagonen och det finns en del frågetecken kring hans form och eventuell ringrost. Därför är det rimligt att han hålls som underdog i matchen. En sak som är säker är att det aldrig går att räkna ut McGregor på förhand. Med hans KO-kraft och precision har han alltid en reell chans och så även denna gång.

En annan fight som det redan finns odds för är matchen mellan 2-rankade Sergio Pettis och nummer 5-rankade brassen Jussier Formiga. Amerikanen ses av oddssättarna som knapp favorit i vad som sannolikt kommer att bli en jämn match mellan två duktiga fighters. Sist men inte minst så finns det odds för ”Armbågsdrottningens” fight. Lina Länsberg är, som väntat, knapp underdog i matchen mot Yana Kunitskaya. Med tanke på hur Lina har presterat i sina tidigare UFC-matcher är det ändå rimligt att hon är underdog inför fighten. Vi ger emellertid Lina hyfsade chanser att skrälla mot ryskan. Vi som är intresserade av betting ser med spänning fram emot att få ta del av resten av oddsen på UFC 229.

Slutord
Detta år, 2018, har inte direkt varit något toppenår för mma-älskare. Visst har vi bjudits på en hel del bra matcher, men kvaliteten har på det hela taget varit väldigt ojämn. Få galor har som helhet levererat riktigt god underhållning. De stora galorna har dessutom saknat en del stjärnglans. Något som vi tidigare år har varit betydligt mer bortskämda med. Med McGregor tillbaka återfår UFC och sporten den lyskraft den tidigare har haft. Med en ytterst värdig motståndare i Khabib Nurmagomedov är det upplagt för ett minnesvärt event. Såväl uppbyggnaden som själva matchen kan bjuda på intensitet och god underhållning. Det gäller att inte säga för mycket, för vi vill inte ’jinxa’ något, men visst önskar vi att det snart är den 6 oktober. Men vi får helt enkelt ge oss till tåls.

___________________________

Kimuraredaktionen

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök