Conor McGregor och Donald Cerrone UFC invägning

UFC 246: Conor McGregor vs. Donald Cerrone officiell

Kaveh Sabeghi

Den 18 januari möter Conor McGregor (21-4) Donald ”Cowboy” Cerrone (36-13, 1 NC) i huvudmatchen under UFC 246! Inga fler spekulationer om McGregors motstånd, inga fler frågetecken runt hans avsikter för sin fortsatta MMA-karriär. Den irländska UFC-stjärnan träder in i oktagonen 14 månader efter sin senaste match för att ta sig an en sann veteran i Cerrone.

ESPN:s pålitlige Brett Okamoto publicerade detta via Twitter:

Den ökände

”Notorious” Conor McGregor har etablerat sig som ett välkänt namn i hela idrottsvärlden under sina år i UFC. Tack vare sin karaktär och en underhållande kampstil betraktades han under en period som en fanbärare för sporten. Han var först i organisationen med att inneha mästarbälten i två viktklasser samtidigt; en upprepning av hans prestationer under sin tid i Cage Warriors. Under sin karriär i UFC har McGregor mött idel toppmotstånd. Han tog bältet från den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo (28-5) efter att ha knockat den dittills i UFC obesegrade brasilianaren tretton sekunder in i första ronden. Som fjäderviktare har McGregor besegrat bland annat den nuvarande mästaren i divisionen Max Holloway (21-4) samt den senaste titelutmanaren i lättvikt Dustin Poirier (25-6, 1 NC). McGregor tog sig även ett steg upp i viktklass under regenttiden i fjädervikt och besegrade den dåvarande lättviktsmästaren Eddie Alvarez (30-7, 1 NC). Conor gick även två matcher i weltervikt mot Stockton-profilen Nate Diaz (20-12) med en vinst vardera. Senast mötte irländaren den nuvarande mästaren i lättvikt Khabib Nurmagomedov (28-0) i en titelmatch som slutade i en förlust för McGregor. Och nu är irländaren alltså snart i buren igen, med en kanske tyngre och mer skandalfylld ryggsäck än någonsin.

Kofösaren

Donald Cerrone är en veteran i UFC-sammanhang. Amerikanen innehar flera aktuella rekord i organisationen, bland annat det kanske mest imponerande: flest vunna matcher. Cerrone har hoppat runt i viktklasserna under sina dagar i organisationen och på så sätt mött flertalet rutinerade fighters i oktagonen. Att lista dem alla skulle bli mycket långdraget, men om man bara fokuserar på hans senaste fem matcher finner man där en seger i lättvikt mot en titelutmanaren ”Raging” Al Iaquinta (14-6, 1NC), en förlust mot forne interim-mästaren i lättvikt Tony Ferguson (25-3) samt nu senast en förlust mot nummer fyra rankade lättviktaren Justin ”The Highlight” Gaethje (21-2). Cerrone mötte dessa motståndare samt två till i segrar mot Alexander Hernandez (11-2) och ”Platinum” Mike Perry (13-5) inom loppet av ett år. Men senast alltså två raka förluster, och det är så veteranen nu kommer till fight mot den irländske stjärnan i en länge efterlängtad matchning.

UFC 246 äger rum natten mellan 18-19 januari, svensk tid. Skådeplats är T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada.

+3
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermansson UFC invägning
UFC Orlando: Jack Hermansson väger in sig sist – klarar vikten precis
kimura
Hett
Paddy Pimblett Conor McGregor
Paddy Pimblett: Min match mot Conor McGregor hade sålt mest i UFC:s historia
kimura
Hett
Israel Adesanya och Alex Pereira
Israel Adesanya om ”poesin” i rivaliteten mot Alex Pereira – ”It just adds to the story”
kimura
Hett
Henry Cejudo Aljamain Sterling
Aljamain Sterling kan möta Henry Cejudo i Mars – ”This fight is going to happen.”
kimura
Hett
Alex-Pereira-Israel-Adesanya-Khamzat-Chimaev
Glover Teixeira vill se Alex Pereira möta Israel Adesanya – inte Khamzat Chimaev
kimura
Hett