Conor McGregor och Donald Cerrone UFC invägning

UFC 246: Conor McGregor vs. Donald Cerrone officiell

Kaveh Sabeghi

Den 18 januari möter Conor McGregor (21-4) Donald ”Cowboy” Cerrone (36-13, 1 NC) i huvudmatchen under UFC 246! Inga fler spekulationer om McGregors motstånd, inga fler frågetecken runt hans avsikter för sin fortsatta MMA-karriär. Den irländska UFC-stjärnan träder in i oktagonen 14 månader efter sin senaste match för att ta sig an en sann veteran i Cerrone.

ESPN:s pålitlige Brett Okamoto publicerade detta via Twitter:

Den ökände

”Notorious” Conor McGregor har etablerat sig som ett välkänt namn i hela idrottsvärlden under sina år i UFC. Tack vare sin karaktär och en underhållande kampstil betraktades han under en period som en fanbärare för sporten. Han var först i organisationen med att inneha mästarbälten i två viktklasser samtidigt; en upprepning av hans prestationer under sin tid i Cage Warriors. Under sin karriär i UFC har McGregor mött idel toppmotstånd. Han tog bältet från den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo (28-5) efter att ha knockat den dittills i UFC obesegrade brasilianaren tretton sekunder in i första ronden. Som fjäderviktare har McGregor besegrat bland annat den nuvarande mästaren i divisionen Max Holloway (21-4) samt den senaste titelutmanaren i lättvikt Dustin Poirier (25-6, 1 NC). McGregor tog sig även ett steg upp i viktklass under regenttiden i fjädervikt och besegrade den dåvarande lättviktsmästaren Eddie Alvarez (30-7, 1 NC). Conor gick även två matcher i weltervikt mot Stockton-profilen Nate Diaz (20-12) med en vinst vardera. Senast mötte irländaren den nuvarande mästaren i lättvikt Khabib Nurmagomedov (28-0) i en titelmatch som slutade i en förlust för McGregor. Och nu är irländaren alltså snart i buren igen, med en kanske tyngre och mer skandalfylld ryggsäck än någonsin.

Kofösaren

Donald Cerrone är en veteran i UFC-sammanhang. Amerikanen innehar flera aktuella rekord i organisationen, bland annat det kanske mest imponerande: flest vunna matcher. Cerrone har hoppat runt i viktklasserna under sina dagar i organisationen och på så sätt mött flertalet rutinerade fighters i oktagonen. Att lista dem alla skulle bli mycket långdraget, men om man bara fokuserar på hans senaste fem matcher finner man där en seger i lättvikt mot en titelutmanaren ”Raging” Al Iaquinta (14-6, 1NC), en förlust mot forne interim-mästaren i lättvikt Tony Ferguson (25-3) samt nu senast en förlust mot nummer fyra rankade lättviktaren Justin ”The Highlight” Gaethje (21-2). Cerrone mötte dessa motståndare samt två till i segrar mot Alexander Hernandez (11-2) och ”Platinum” Mike Perry (13-5) inom loppet av ett år. Men senast alltså två raka förluster, och det är så veteranen nu kommer till fight mot den irländske stjärnan i en länge efterlängtad matchning.

UFC 246 äger rum natten mellan 18-19 januari, svensk tid. Skådeplats är T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada.

+3
Dana Sad
Dana Happy
Anthony Pettis
Professional Fighters League (PFL) kommer till Europa i sommar
kimura
Hett
Damir Hadzovic i buren
Damir Hadžović tillbaka – går match i samband med UFC London
kimura
Hett
Charles Oliveira Islam Makhachev Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov beskriver hur Islam Makhachev kommer dominera Charles Oliveira
kimura
Hett
Kayla Harrison, Ali Abdelaziz och Cris Cyborg
”Ingen bryr sig ett skit” – Kayla Harrisons manager om en eventuell Cyborg-fight
kimura
Hett
Per Eklund kollage
Per Eklund, UFC-svensken som förlorade allt | Del 1 – Skräckskadan och kampen mot Karolinska
kimura
Hett