USADA eller inte?

Simon Alvhed

2015 var ett intressant år för alla som är intresserade av och följer UFC. Från att ha haft en relativt slapp inställning till dopingkontroller så beslutade UFC att anlita en oberoende instans för dopingtestning.

Vad är USADA?

United states of america anti doping agency är en ideell ickestatlig organisation vars syfte är att skydda atleter och behålla integritet inom sport.

USADA utför forskning inom området, genomför tester och övervakar all resultatanalys. USADA är även godkända av WADA som är det världsomspännande organet för motverkan av doping inom sport.

Under 2001 erkändes USADA av den amerikanska kongressen som ”den officiella antidopningsbyrån för olympisk, panamerikansk och paralympisk sport i USA”.

Även om USADA inte är en statlig enhet, finansieras det delvis genom narkotikakontrollpolitiken (ONDCP). Resten av deras intäkter kommer från avtal med olika organisationer tex UFC avseende dopingtester.

USADA och UFC

2015 chockerade UFC genom att berätta att de skulle leja bort all dopingkontroll till en extern part, nämligen USADA. USADA som anses vara det hårdaste organet inom reglering av otillåtna substanser skulle få sköta all hantering av dopingtester, utan någon som helst påverkan av UFC.

2015 var det vitt känt att det förekom en hel del doping inom MMA och närmare bestämt, inom UFC. Tidigare hade atleter testats i samband med match och inte alls i samma utsträckning avseende vilka substanser man testade för. Detta medförde inte särskilt många bestraffningar alls och det gick inte att kontrollera atleterna under den tiden de inte gick match vilket gav dem gott om tid att se till att en eventuell otillåten substans inte skulle ge utslag på testet.

Att nu ingå i detta samarbete, som innebar att atleterna kunde bli slumpmässigt testade när som helst vid ca: 5 tillfällen per år var nästan säkert att fälla flertalet atleter och det gick att förmoda att många skulle vara tunga namn.

Oväntat besked

Varför var detta chockerande? Jo, därför att UFC är ett företag, ett företag som vill tjäna pengar. De tjänar pengar genom att sälja fighter. Bra fighter och stora namn säljer mer. Bra fighter och stora namn är inte skyddade mot dopingtesterna USADA skulle utföra. Så att införa ett system som gav sig ut på jakt efter atleterna skulle garanterat synas på det finansiella resultatet.

I samband med att UFC och USADA ingick samarbete gick föredetta UFC-VDn Lorenzo Fertitta ut med det numera ökända citatet:

it’s going to get a lot worse before it gets better.

Frågan är om ens Fertitta visste hur rätt han hade, bara under det första året skördade USADA fler atleter än vad någon hade kunnat föreställa sig, däribland publikfavoriter som Jon Jones, Chad Mendez, Brock Lesnar, CroCop mfl.

Det mest kända exemplet för att verkligen ge en bild av hur stort detta var är UFC 200, Headline: DC vs Jones, en av de största matcherna någonsin….som inte blev av. USADA plockade Jones och huvudmatchen föll i bitar.

Att UFC var och är beredda att ta den finansiella smällen var lika chockerande som imponerande. För någonstans bottnar det i en vilja att göra sporten bättre och ett steg på vägen mot att ta bort stigmat från MMA som en smutsig sport.

Varför är det en stor grej?

Doping eller prestationshöjande substanser är och har alltid varit ett problem i alla sporter. Det är smutsigt och förstör sporter, så varför har inte USADA enbart hyllats?

Inom MMA skulle jag vilja säga att det är viktigare än i någon annan sport att kontrollera atleterna. Kolla så de inte på något sätt intar prestationshöjare. Anledningen till att jag tycker det är viktigare inom MMA än exempelvis cykling är att atleterna ställs mot varandra i en kamp som är så nära på liv och död som något kan vara utan att faktiskt vara på liv och död. Att en av de två atleterna skulle ha ett övertag är inte bara fusk i MMA, det kan vara direkt farligt.

För att diskutera varför en skarpare antidopingpolicy har fått negativa reaktioner så måste vi först gå tillbaka i tiden och se över MMA historiskt.

Att prestationshöjare har cirkulerat inom MMA i ganska hög utsträckning tror jag inte kommer som en överraskning för någon. I och med USADA spreds bilder på diverse atleter före och efter USADA på ett nästan komiskt vis. Givetvis en stor tragedi att det var så många som blev påtagligt förändrade, både fysiskt och psykiskt efter att hårdare antidopingspolicy införts. Men vi måste också se hur branschen har fungerat. Om man lyssnar på när Joe Rogan berättar om sina vänner som tävlat i Pride så nämner han att de, i sina avtal hade en fetmarkerad paragraf som underströk att i Pride testar de inte atleterna. Alltså ett incitament till att ta prestationshöjare. Det finns fler historier av den karaktären och det är nog bara att acceptera att MMA som sport har varit ganska uffig och gruffig under dess framväxt där det var mer regel än undantag med prestationshöjare.

Historiskt sett mer accepterat

Om vi nu bestämmer oss för att det historiskt sett har varit mer accepterat (i vissa fall till och med uppmuntrats) att ta prestationshöjande så börjar vi närma oss problemet som upplevts med USADA.

I och med USADAs intåg såg vi en drastisk förändring hos många fighters. Fighters som varit killers, rippade till tänderna och med kondition som en maratonlöpare såg helt plötsligt slappa ut. Mer hull, mindre muskler, mindre aggressivitet och färre vinster. Detta föll inte väl hos alla fans. Sporten gick igenom ett paradigmskifte helt enkelt och vad som kom ut på andra sidan drabbade en del atleter som man kan misstänka hade brukat prestationshöjare tidigare. Det var den initiala kritiken.

Vidare ansågs det att USADAs straff var alldeles för hårda och att de inte undersökte varje fall tillräckligt noga. Många atleter påstod att deras positiva tester härstammade från kontaminering av kosttillskott. Detta har i vissa fall visat sig stämma vilket i sin tur sänkt förtroendet för USADA.

Ett annat problem som uppstod var att så fort USADA ansåg att en atlet testat positivt så kommunicerades det direkt, utan närmare granskning. Detta skadade atletens varumärke i de fall det visar sig att testresultatet inte var vad det först verkade vara. Detta har dock ändrats numera för att skydda atleters värde tills dess att det faktiskt bevisats att de villigen intagit otillåtna substanser.

Var det bättre före USADA?

Givetvis inte. Det skulle gå att göra den här krönikan hur lång som helst med saker som USADA kunde gjort bättre. Saker som inte hanterats smidigt, straff som är för långa osv man skulle till och med kunna diskutera hurvida USADA är helt oberoende med tanke på att UFC betalar dem. Men för alla oss som älskar MMA, för alla oss som älskar sport så måste vi acceptera att en oberoende part som utför tester är det bästa alternativet. Det är åtminstone bättre än vad som var innan i UFC.

Jag vill påminna om att vi inte diskuterar cykling eller ett gäng som jagar efter en boll här. Inte för att på något sätt säga att det är mindre viktigt med antidoping i de sporterna men som jag nämnde tidigare, i MMA på den högsta nivån kan det innebära direkt livsfara för motståndaren.

Att avsluta samarbetet med USADA för att återgå till att testa vid matchtillfälle skulle sänka sportens integritet. Vi skulle ha mer rippade, aggressiva matcher i vissa divisioner och jag förstår att det kan vara lockande men det är inte rätt. Det är farligt. Det är inte bara farligt för atleterna utan även för sportens rykte.

Nu har jag inte ens tagit upp den stora majoriteten av fighters som aldrig rört en prestationshöjare. En som bundit upp sitt liv för sporten och sen bli besegrad av någon som fuskar. Det är inte så en sport ska fungera.

Bevisligen behövs inte otillåtna substanser för att bli bäst eller ens för att leverera förstklassiga fighter. Titta på superstjärnor som Conor McGregor, Daniel Cormier, José Aldo, Amanda Nunes, Stipe Miocic osv. De jag nämnde nu är inte bara bland de bästa någonsin. Alla är även bland de tio mest frekvent och alltid rena fightersarna i UFC.

Är USADA perfekt? Förmodligen inte. Är det det bästa alternativet vi har just nu och som gör ett fantastiskt jobb med att rena sporten? Otvivelaktigt ja!

Att återgå till vad som en gång var vore inte bara ett steg i fel riktning. Det vore rent ut sagt dumt.

+4
Dana Sad
Dana Happy

Kevin Lee efter förlusten mot RDA: ”Jag vet inte vad som hände”

Kevin Lee verkade ta förlusten mot Rafael dos Anjos på ett tungt sätt.

Lee med ett facit på (17-5 MMA, 10-5 UFC) hade en misslyckad debut i weltervikts-divisionen natten till söndagen under UFC Rochester då han förlorade via submission i den fjärde ronden mot Rafael dos Anjos (29-11 MMA, 18-9 UFC).

Även om han vann ronder och hade sina stunder under matchen så förlorade han till sist på en arm-triangel. Det verkade inte enkelt för Lee att smälta då han uttryckte sin besvikelse om sin egen insats via sin Instagram.

Här kan ni ta del av vad han hade att säga:

Don’t know what happened out there tonight. I thought I did everything right leading up to this fight. Tried to eliminate every little distraction, everything that wasn’t good for me. I swear I felt like something, everything was falling into place, was talking to me even before I got out there, and it still wasn’t enough. This (expletive) sometimes be like the highest highs and lowest lows. It should really make you question what you believe in. I don’t know. I’ve been through a lot of (expletive) in my life. This ain’t really gonna be (expletive).

Förlusten mot dos Anjos, gör nu att “The Motown Phenom” kommer att utforska ett nytt område i sin karriär då han nu förlorat två matcher i rad för första gången som proffs, samt att han nu förlorade sin debut i en ny viktklass.
Lee ville inte avslöja sina framtidsplaner eller vilken viktklass han tänker tävla i härnäst.

Nedan kan ni ta del av bonusarna under UFC Rochester:

Performance of the Night: Grant Dawson
Performance of the Night: Michel Pereira
Fight of the Night: Aspen Ladd vs. Sijara Eubanks

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Rashad Evans senaste tillskottet i UFC:s Hall of Fame

Jaser Davari

Den forne UFC-mästaren i lätt tungvikt och TUF-vinnaren Rashad Evans är den senaste fightern att väljas in i UFC:s Hall of Fame. Organisationen meddelade det under gårdagens gala.

Den nu 39-årige Evans vann den andra upplagan av The Ultimate Fighter genom att besegra Brad Imes på The Ultimate Fighter 2 Finale i november 2005. Tre år senare vann han bältet i viktklassen när han besegrade Forrest Griffin på UFC 92 men förlorade den året därpå mot Lyoto Machida i sitt första titelförsvar.

Evans har gått totalt 23 matcher i organisationen där han vunnit 14 av dem, förlorat 8 och haft en oavgjord match. Han pensionerade sig från sporten i juni förra året efter att ha förlorat via KO mot Anthony Smith. Förlusten var Evans femte raka.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Jaser Davari
VD/Chefredaktör/Medgrundare Favoritfighter: Fedor Emelianenko Varför MMA? Kampen mellan två män har alltid intresserat mig, varför

VD/Chefredaktör/Medgrundare Favoritfighter: Fedor Emelianenko Varför MMA? Kampen mellan två män har alltid intresserat mig, varför

Jaser Davari

Video
Dana White: Lookin’ for a Fight – Säsong 4, avsnitt 1

Jaser Davari

Den omtyckta serien ”Dana White: Lookin’ for a Fight” är tillbaka med en ny säsong. Vi får följa med UFC:s VD Dana White åka runt med de två forna MMA-utövarna Matt Serra och Din Thomas i jakten efter nya MMA-talanger. I första avsnittet för denna säsong besöker gänget Austin, Texas, där man bland annat får hänga med filmskaparen Robert Rodriguez.

Dana, Matt and Din venture to Austin, Texas to hang with craftsman Jesse James and filmmaker Robert Rodriguez. They’re also going to check out the famed food truck scene and then scout a loaded LFA fight show. Dana White: Lookin’ for a Fight season 4 episode 1 presented by DEVOUR Frozen Foods.

Ni ser avsnittet i klippet ovan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Jaser Davari
VD/Chefredaktör/Medgrundare Favoritfighter: Fedor Emelianenko Varför MMA? Kampen mellan två män har alltid intresserat mig, varför

VD/Chefredaktör/Medgrundare Favoritfighter: Fedor Emelianenko Varför MMA? Kampen mellan två män har alltid intresserat mig, varför

Jaser Davari

UFC Rochester (Fight Night 152) Dos Anjos vs Lee – Resultat

Jaser Davari

Under natten till söndagen ägde UFC on ESPN+ 10 rum i Rochester, New York, där huvudmatchen var en welterviktsmatch mellan amerikanen Kevin Lee och brassen Rafael dos Anjos.

Nedan kan ni ta del av resultaten för galan.

Huvudkort

 • Rafael dos Anjos besegrar Kevin Lee via submission (arm triangle choke) 3:47 rond 4
 • Ian Heinisch besegrar Antonio Carlos Junior via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Felicia Spencer besegrar Megan Anderson via submission (rear-naked choke) 3:24 rond 1
 • Vicente Luque besegrar Derrick Krantz via TKO (punches) 3:52 rond 1
 • Charles Oliveira besegrar Nik Lentz via TKO (punches) at 2:11 rond 2
 • Davi Ramos besegrar Austin Hubbard via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Underkort

 • Aspen Ladd besegrar Sijara Eubanks via enhälligt domslut (30-26, 29-27, 29-28)
 • Grant Dawson besegrar Michael Trizano via submission (rear-naked choke) 2:27 rond 2
 • Desmond Green besegrar Charles Jourdain via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
 • Ed Herman besegrar Patrick Cummins via TKO (knee & punches) 3:39 rond 1
 • Michel Pereira besegrar Danny Roberts via KO (knee & punches) 1:47 rond 1
 • Zak Cummings besegrar Trevin Giles via submission (guillotine) 4:01 rond 3
 • Julio Arce besegrar Julian Erosa via KO (head kick) 1:49 rond 3
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jaser Davari
VD/Chefredaktör/Medgrundare Favoritfighter: Fedor Emelianenko Varför MMA? Kampen mellan två män har alltid intresserat mig, varför

VD/Chefredaktör/Medgrundare Favoritfighter: Fedor Emelianenko Varför MMA? Kampen mellan två män har alltid intresserat mig, varför

Jaser Davari

Video
Arnold Schwarzenegger attackerad i Sydafrika

Karl Johansson

Den kände Hollywood-skådisen, kroppsbyggaren och före detta guvernören Arnold Schwarzenegger blev under lördagen attackerad av en okänd man, under ett event i Sydafrika.

71-årige Schwarzenegger befann sig i Johannesburg på ett sportevent, där han försökte filma barnens deltagande.

Från ingenstans blir han attackerad med en flygande spark mot ryggen.

Via Twitter:

Här kan man se en annan vinkel från händelsen:

Schwarzenegger tog senare till Twitter, där han hade följande att säga om den bisarra händelsen:

Enligt polisen ska mannen tidigare vara känd för liknande händelser.

Schwarzenegger är oskadd efter attacken och planerar att närvara under morgondagens fortsättning av eventet.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Karl Johansson
Medlem i kimura.se familjen sedan: 2014 Favoritfighter: Khabib Varför MMA? Beundrar allt som fighters genomgår

Medlem i kimura.se familjen sedan: 2014 Favoritfighter: Khabib Varför MMA? Beundrar allt som fighters genomgår

Karl Johansson

Antonio Carlos Jr: Paulo Costa lättaste matchen i mellanvikt

Karl Johansson

Antonio Carlos Jr. kommer härnäst att möta Ian Heinisch under UFC Rochester i New York.

Det har nu gått mer än ett år sedan hans senaste möte i UFC, då han gick match mot Tim Boetsch under UFC on FOX 29 och segrade via submission i första ronden.

Han har även haft 2 inställda matcher mot Derek Brunson och Elias Theodorou.

Med 5 raka vinster hoppades Junior på en fighter i topp 15, men tog första bästa matchningen för att komma in det hela igen.

Via MMAFighting:

There’s no easy fight in the UFC. The world’s best fighters are here. I really wanted to fight someone ranked, of course. People keep asking me about it, but they were all injured or already booked, so I would have to wait until August. I told (UFC matchmaker) Mick (Maynard) that I just wanted to fight. I’m hungry, man. All I want is to get in there and fight, and I don’t choose opponents.

Junior hoppas på att få möta obesegrade Paulo Costa framöver och tror att det kan bli av. De båda deltog i TUF Brazil och han utmanade sedan Costa när denna blev uppmärksammad i UFC.

If we continue winning and the division continues moving the way it is now, I think this fight is very likely. I have to get past Heinisch, he has a big challenge in Romero, so we’ll see what happens. It’s up to the UFC to make it happen, and to whatever happens in the division.

Costa har haft problem med USADA sedan slutet på 2017 och har inte kunnat gå match. Enligt honom själv beror det hela på en magmedicin som han tog.

Han har nu fått ett reducerat straff efter en överenskommelse.

Junior föreslår ett nytt smeknamn för ’Borrachina’, nämligen ’USADinha’och skrattar.

It fits him better, right?

Costa var bokad för ett möte med Yoel Romero i april men blev sedan tvungen att dra sig ur på grund av okänd anledning.

En ny bokning mellan de två ryktas bli av för UFC 241.

Junior känner att Costa är oärlig och saknar karaktär.

First he said it wasn’t related to USADA, and then we saw it was. We have to be honest, you can’t cheat the system. We have to be honest with our opponents, with the UFC, with the athletic commissions, and with USADA.

That’s lack of character. He has shown that inside the (TUF) house when he talked trash about me, the only guy that was defending him in there since we had trained together before. He showed his lack of character once again when he lied about this situation. I knew it was an USADA issue and he kept saying it wasn’t.

Om de möter varandra i UFC är ’Cara de Sapato’ säker på att han kommer lägga till Costa på sin lista för vinster via submission.

Junior menar att Costa är den lättaste matchningen i viktklassen.

He’s explosive in the first round, but doesn’t have good distance. He wouldn’t be able to find the distance against me because I move well. He would try to throw a kick, but would open himself for a takedown. I would work with my jiu-jitsu and submit him. This is how I envision this fight against him.

Not because we have this rivalry, but, honestly, I think he’s the easiest fight of the division. He’s easier than Heinisch. Way easier. Of all top-15 fighters, he would be the easiest fight for me. That’s it.

Skulle ni vilja se ett möte mellan de två?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Karl Johansson
Medlem i kimura.se familjen sedan: 2014 Favoritfighter: Khabib Varför MMA? Beundrar allt som fighters genomgår

Medlem i kimura.se familjen sedan: 2014 Favoritfighter: Khabib Varför MMA? Beundrar allt som fighters genomgår

Karl Johansson

Jon Jones svarar Thiago Santos efter trashtalket: ”100 % av alla som förolämpar mitt privatliv förlorar”

Den 6:e juli ska lätt tungviktsmästaren Jon ”Bones” Jones försvara sitt bälte mot Thiago ”The Sledgehammer” Santos under UFC 239 i Las Vegas

Santos skapade nyligen rubriker då han bl.a. sa till brasilianska Combate att Jones kommer att bli ihågkommen som en fuskare och ett fyllo.

Här är ett utdrag av intervjun med Combate:

It’s karma, he’ll have to live with it. He will be remembered as a roider, a guy who drives while drunk. That’s his business. I have to be remembered for not doing those things. It’s his life. If that’s how he wants to live his life, that’s his problem. It doesn’t bother me. It’s like I said, you can’t argue about his talent inside the Octagon, but outside of it, unfortunately he’s not a good role model. That’s what I think.

Nu har Jones svarat Santos via sin Twitter:

I’ve shown my opponent nothing but respect yet today’s headlines are of him talking shit. 95% of my opponents insult my personal life before the fight, 100% of them end up losing the fight. Who’s ready for July 6? -Jon Jones.

 

I don’t think he’s nervous, it’s just his way of winning some type of moral victory over me. It’s his insurance for when he loses, at least he’ll be known as a good guy. -Jon Jones.

”Bones” återvände till Oktagonen under UFC 232 i Los Angeles efter att han varit avstängd för otillåtna preparat, där besegrade han Alexander Gustafssovia KO och tog tillbaka det vakanta mästarbältet i lätt tungvikt. Jones försvarade senare sitt bälte genom att besegra Anthony Smith via domslut under UFC 235 i Las Vegas.

Den brasilianska släggan Thiago Santos har vunnit fyra raka segrar där han bl.a. vunnit tre stycken på knockout mot Eryk Anders, Jimi Manuwa och senast Jan Blackhovicz .

UFC 239 kommer att äga rum den 6:e juli i T-Mobile arena i Las Vegas.

Vem tror ni kommer att vinna, då Jon Jones och Thiago Santos kommer att göra upp om mästarbältet i lätt tungvikt?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
UFC on ESPN+ 10 matchkort

Video
UFC on ESPN+ 10: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik, Diskussion

Ralph Nordahl

Natten till söndagen kommer UFC att återvända till staten New York då UFC on ESPN+ 10: Rochester går av stapeln. I huvudmatchen får vi se en welterviktsmatch mellan två tidigare lättviktare. Den tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos (28-11) kommer då att ta sig an den tidigare interim-utmanaren Kevin Lee (17-4).

Rafael dos Anjos vann titeln i mars 2015 mot Anthony Pettis som han besegrade genom enhälligt domslut vid UFC 185. Han försvarade sedan bältet mot Donald ’Cowboy’ Cerrone genom genom TKO innan han förlorade det till Eddie Alvarez via TKO.

I sina senaste tre matcher har han 1-2 i facit. efter att ha vunnit tre matcher i rad mot Tarec Saffiedine (enhälligt domslut), Neil Magny (submission) och Robbie Lawler(enhälligt domslut) han nu förlorat mot welterviktsklassens toppfighters, Colby Covington och den nykrönte mästaren Kamaru Usman genom enhälligt domslut. Han hoppas nu vända trenden vid nattens gala.

Hans motståndare Kevin Lee gör denna gala sin welterviktsdebut efter att ha fightats inom lättvikt under större delen av sin karriär.  Precis som Dos Anjos har han ett facit på 1-2 i sina senaste tre. Han mötte i oktober 2017 Tony Ferguson om interim-titeln i lättvikt där en lovande inledning slutligen resulterade i en förlust genom submission (triangle). I matchen efter detta missade Lee vikten men besegrade Edson Barboza genom TKO. I sin senaste match i december förra året blev dock förlust mot tidigare titelutmanaren Al Iaquinta genom enhälligt domslut.

Luque fick ny motståndare

Brasilianen Vicente Luque (15-6-1) utkämpade vid sin senaste match i februari detta år, en av årets mest underhållande matcher mot Bryan Barberena som korades till Fight of the Night. Luque, som var nära att bli avslutad i matchen,  var den som till slut gick segrande ur buren då han vann genom TKO. Han har nu ett facit på 8-1 inom UFC och har 4 raka segar. Innan den senaste matchen besegrade han Niko Price (Submission), Chad Laprise (KO) och Jalin Turner (KO).

Luque skulle ha ställts mot topp 15-fightern Neil Magny men denne blev i dagarna ertappad med att ha dopat sig. Istället kommer han nu möta UFC-debutanten Derrick Krantz (23-10).

I galans delade huvudmatch får vi istället se Antonio Carlos Junior möta Ian Heinisch som blev uppflyttade när Magny plockades bort.

Övriga matchkortet

Denna gala kommer vi även få se fighter med kvinnliga MMA-profiler som Megan Anderson möter Felicia Spencer samt Aspen Ladd som möter Sijara Eubanks.

Vi får även se Antonio Carlos Junior möta Ian Heinisch samt Charles Oliveira ta sig an Nik Lentz.

MATCHKORTET

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider och odds från Unibet. Under det finner ni Bettinghörnan och det senaste avsnittet av MMA-panelen och under detta ser ni utförlig statistik för galans matcher:

HUVUDKORT (Startar kl. 02:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 23:00 och sänds på Fight Pass)

Rafael dos Anjos vs Kevin Lee UFC Rochester

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Svenska MMA-ligan 2019: Kimura sänder Kaisho Battle 18 (start 13.00)

Jaser Davari

Svenska MMA-ligan fortskrider! Det är dags för årets sjätte deltävling, Kaisho Battle 18,  som går av stapeln i Kaishos lokalare i Helsingborg.

Kimura.se sänder galan som vanligt från första till sista matchen. Totalt 15 matörmatcher i både A- och B-klass med start klockan 13.00 på lördagen.

Få gratis UFC-biljett & riskfritt spel! Ta del av den exklusiva kampanjen som Betfair har via denna länk.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan och längst upp kommer ni att finna sändningen.

MMA KLASS-B

-65,8 KG

 • JAWAD HOSSEINI (GLADIUS IDROTTSFÖRENING) VS FILIP FRÄNDELAND (HALMSTAD KAMPSPORTSFÖRENING)
 • VINCENT ANDERSSON (ADRENALINE FIGHTERS IDROTTSFÖRENING) VS LOVE RAASK (HALMSTAD KAMPSPORTSFÖRENING)
 • SULTAN MOHANDES (GLADIUS IDROTTSFÖRENING) VS JAMAL ELYEMLAHI (FÖRENINGEN REDLINE)

-70,3 KG

 • ADAM FOUREAUX (FIT4FIGHT GYM IDROTTSFÖRENING) VS ÖZCAN DEMIR (HALMSTAD KAMPSPORTSFÖRENING)

-77,1 KG

 • DANIEL STRÖM (GRIPEN KAMPFÖRENING) VS THEO DAVNERT (FÖRENINGEN KARLSHAMN FIGHTCENTER)
 • CASPER HOLMA (SÖDERTÄLJE KAMPSPORTSKLUBB) VS MARIO REBOIRA (HALMSTAD KAMPSPORTSFÖRENING)

-83,9 KG

 • MAX LUNDELL (GLADIUS IDROTTSFÖRENING) VS JOSE LUIS MENDEZ JUSTINIANO (UNITED MMA IF)
 • EHSANOLLAH SHEIKHAGHAEI (GLADIUS IDROTTSFÖRENING) VS IBRAHEEM SINAN (APEX KALMAR IDROTTSFÖRENING)

-93,0 KG

 • LUKAS DEMBINSKIS (FÖRENINGEN KARLSHAMN FIGHTCENTER) VS AHMED ALJARKAS (HALMSTAD KAMPSPORTSFÖRENING)

MMA KLASS-A

-65,8 KG

 • EMIL ANDERSSON (GLADIUS MMA IDROTTSFÖRENING) VS ALI TALEB (FÖRENINGEN REDLINE)

-77,1 KG

 • ROBERT NILSSON (GLADIUS MMA IDROTTSFÖRENING) VS MARKUS MIKKONEN (ADRENALINE FIGHTERS IDROTTSFÖRENING)
 • JONAS NORDBORG (GLADIUS MMA IDROTTSFÖRENING) VS MARIO MARKUS (GBG MMA & BJJ IF)

-83,9 KG

 • HEROLIND XHAFOLLI (FÖRENINGEN REDLINE) VS OSCAR GRAN (KAISHO KAMPSPORTKLUBB)
 • VINCENT OLOFSSON (GBG MMA & BJJ IF) VS EDDIE OLSSON (FÖRENINGEN REDLINE)

-120,2 KG

 • MAJID FALLAH (GBG MMA & BJJ IF) VS KEVIN MUNJE (FÖRENINGEN REDLINE)
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Jaser Davari
VD/Chefredaktör/Medgrundare Favoritfighter: Fedor Emelianenko Varför MMA? Kampen mellan två män har alltid intresserat mig, varför

VD/Chefredaktör/Medgrundare Favoritfighter: Fedor Emelianenko Varför MMA? Kampen mellan två män har alltid intresserat mig, varför

Jaser Davari

Thiago Santos: ”Jon Jones kommer att bli ihågkommen som en fuskare”

Jonathan Damm

Om mindre än två månader kommer supergalan UFC 239 att äga rum och förutom ett möte mellan Amanda Nunes och Holly Holm så bjuds vi bland annat på ett möte mellan lätt-tungviktsmästaren Jon Jones och utmanaren Thiago Santos. Santos har tidigare uttalat sig om matchen och har då nämnt att han och hans team ännu inte hittat några svagheter hos Jones.

Santos uttalade sig nyligen i ännu en intervju med brasilianska Combate att han inte bryr sig om de kontroverser som cirkulerat kring Jones utanför oktagonen, som då UFC 232 flyttades helt till följd av att han testat positivt i ett dopingtest.

I’m not bothered by it. It’s karma, he’ll have to live with it. He will be remembered as a roider, a guy who drives while drunk. That’s his business. I have to be remembered for not doing those things. It’s his life. If that’s how he wants to live his life, that’s his problem. It doesn’t bother me. It’s like I said, you can’t argue about his talent inside the Octagon, but outside of it, unfortunately he’s not a good role model. That’s what I think.

Santos berättade även att det han är mest rädd för inför matchen är att matchen ska flyttas eller skjutas upp till följd av någonting Jones gör utanför oktagonen.

The thing I fear the most is him stirring up some shit before the event and the fight falls through. That’s my biggest fear, him messing up and the fight doesn’t happen. What we want is this fight. This picogram keeps coming up and nothing happens. Am I going to go against the grain? I’ll fight him and beat him.

Santos berättade även att han och hans team fortfarande inte kunnat hitta några direkt hål hos Jones men att han planerar att få Jones att betala för vad han än försöker göra.

We still haven’t seem weaknesses in his game, but we have never seen him with his back on the ground. How will he react with his back on the ground, with heavy shots raining down on him, then we’ll see. We never saw how he reacts to some powerful ground and pound. More than ever, I must be prepared for everything. He’s very well-rounded, he adapts wherever the fight goes and my strategy is to make him feel bad everywhere. He’s having hard time on his feet? He’ll obviously try to take me down. I’ll try to make him suffer on the ground. If he clinches me against the cage, like he did to Glover Teixeira, so he can use his elbows, I’ll make him suffer there. My mindset is to make him feel bad wherever he tries to put me.

UFC 239 äger rum den 9:e juni på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA. Galans huvudmatch står mellan Jones och Santos.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy