ufc historik

USADA eller inte?

Simon Alvhed

2015 var ett intressant år för alla som är intresserade av och följer UFC. Från att ha haft en relativt slapp inställning till dopingkontroller så beslutade UFC att anlita en oberoende instans för dopingtestning.

Vad är USADA?

United states of america anti doping agency är en ideell ickestatlig organisation vars syfte är att skydda atleter och behålla integritet inom sport.

USADA utför forskning inom området, genomför tester och övervakar all resultatanalys. USADA är även godkända av WADA som är det världsomspännande organet för motverkan av doping inom sport.

Under 2001 erkändes USADA av den amerikanska kongressen som “den officiella antidopningsbyrån för olympisk, panamerikansk och paralympisk sport i USA”.

Även om USADA inte är en statlig enhet, finansieras det delvis genom narkotikakontrollpolitiken (ONDCP). Resten av deras intäkter kommer från avtal med olika organisationer tex UFC avseende dopingtester.

USADA och UFC

2015 chockerade UFC genom att berätta att de skulle leja bort all dopingkontroll till en extern part, nämligen USADA. USADA som anses vara det hårdaste organet inom reglering av otillåtna substanser skulle få sköta all hantering av dopingtester, utan någon som helst påverkan av UFC.

2015 var det vitt känt att det förekom en hel del doping inom MMA och närmare bestämt, inom UFC. Tidigare hade atleter testats i samband med match och inte alls i samma utsträckning avseende vilka substanser man testade för. Detta medförde inte särskilt många bestraffningar alls och det gick inte att kontrollera atleterna under den tiden de inte gick match vilket gav dem gott om tid att se till att en eventuell otillåten substans inte skulle ge utslag på testet.

Att nu ingå i detta samarbete, som innebar att atleterna kunde bli slumpmässigt testade när som helst vid ca: 5 tillfällen per år var nästan säkert att fälla flertalet atleter och det gick att förmoda att många skulle vara tunga namn.

Oväntat besked

Varför var detta chockerande? Jo, därför att UFC är ett företag, ett företag som vill tjäna pengar. De tjänar pengar genom att sälja fighter. Bra fighter och stora namn säljer mer. Bra fighter och stora namn är inte skyddade mot dopingtesterna USADA skulle utföra. Så att införa ett system som gav sig ut på jakt efter atleterna skulle garanterat synas på det finansiella resultatet.

I samband med att UFC och USADA ingick samarbete gick föredetta UFC-VDn Lorenzo Fertitta ut med det numera ökända citatet:

it’s going to get a lot worse before it gets better.

Frågan är om ens Fertitta visste hur rätt han hade, bara under det första året skördade USADA fler atleter än vad någon hade kunnat föreställa sig, däribland publikfavoriter som Jon Jones, Chad Mendez, Brock Lesnar, CroCop mfl.

Det mest kända exemplet för att verkligen ge en bild av hur stort detta var är UFC 200, Headline: DC vs Jones, en av de största matcherna någonsin….som inte blev av. USADA plockade Jones och huvudmatchen föll i bitar.

Att UFC var och är beredda att ta den finansiella smällen var lika chockerande som imponerande. För någonstans bottnar det i en vilja att göra sporten bättre och ett steg på vägen mot att ta bort stigmat från MMA som en smutsig sport.

Varför är det en stor grej?

Doping eller prestationshöjande substanser är och har alltid varit ett problem i alla sporter. Det är smutsigt och förstör sporter, så varför har inte USADA enbart hyllats?

Inom MMA skulle jag vilja säga att det är viktigare än i någon annan sport att kontrollera atleterna. Kolla så de inte på något sätt intar prestationshöjare. Anledningen till att jag tycker det är viktigare inom MMA än exempelvis cykling är att atleterna ställs mot varandra i en kamp som är så nära på liv och död som något kan vara utan att faktiskt vara på liv och död. Att en av de två atleterna skulle ha ett övertag är inte bara fusk i MMA, det kan vara direkt farligt.

För att diskutera varför en skarpare antidopingpolicy har fått negativa reaktioner så måste vi först gå tillbaka i tiden och se över MMA historiskt.

Att prestationshöjare har cirkulerat inom MMA i ganska hög utsträckning tror jag inte kommer som en överraskning för någon. I och med USADA spreds bilder på diverse atleter före och efter USADA på ett nästan komiskt vis. Givetvis en stor tragedi att det var så många som blev påtagligt förändrade, både fysiskt och psykiskt efter att hårdare antidopingspolicy införts. Men vi måste också se hur branschen har fungerat. Om man lyssnar på när Joe Rogan berättar om sina vänner som tävlat i Pride så nämner han att de, i sina avtal hade en fetmarkerad paragraf som underströk att i Pride testar de inte atleterna. Alltså ett incitament till att ta prestationshöjare. Det finns fler historier av den karaktären och det är nog bara att acceptera att MMA som sport har varit ganska uffig och gruffig under dess framväxt där det var mer regel än undantag med prestationshöjare.

Historiskt sett mer accepterat

Om vi nu bestämmer oss för att det historiskt sett har varit mer accepterat (i vissa fall till och med uppmuntrats) att ta prestationshöjande så börjar vi närma oss problemet som upplevts med USADA.

I och med USADAs intåg såg vi en drastisk förändring hos många fighters. Fighters som varit killers, rippade till tänderna och med kondition som en maratonlöpare såg helt plötsligt slappa ut. Mer hull, mindre muskler, mindre aggressivitet och färre vinster. Detta föll inte väl hos alla fans. Sporten gick igenom ett paradigmskifte helt enkelt och vad som kom ut på andra sidan drabbade en del atleter som man kan misstänka hade brukat prestationshöjare tidigare. Det var den initiala kritiken.

Vidare ansågs det att USADAs straff var alldeles för hårda och att de inte undersökte varje fall tillräckligt noga. Många atleter påstod att deras positiva tester härstammade från kontaminering av kosttillskott. Detta har i vissa fall visat sig stämma vilket i sin tur sänkt förtroendet för USADA.

Ett annat problem som uppstod var att så fort USADA ansåg att en atlet testat positivt så kommunicerades det direkt, utan närmare granskning. Detta skadade atletens varumärke i de fall det visar sig att testresultatet inte var vad det först verkade vara. Detta har dock ändrats numera för att skydda atleters värde tills dess att det faktiskt bevisats att de villigen intagit otillåtna substanser.

Var det bättre före USADA?

Givetvis inte. Det skulle gå att göra den här krönikan hur lång som helst med saker som USADA kunde gjort bättre. Saker som inte hanterats smidigt, straff som är för långa osv man skulle till och med kunna diskutera hurvida USADA är helt oberoende med tanke på att UFC betalar dem. Men för alla oss som älskar MMA, för alla oss som älskar sport så måste vi acceptera att en oberoende part som utför tester är det bästa alternativet. Det är åtminstone bättre än vad som var innan i UFC.

Jag vill påminna om att vi inte diskuterar cykling eller ett gäng som jagar efter en boll här. Inte för att på något sätt säga att det är mindre viktigt med antidoping i de sporterna men som jag nämnde tidigare, i MMA på den högsta nivån kan det innebära direkt livsfara för motståndaren.

Att avsluta samarbetet med USADA för att återgå till att testa vid matchtillfälle skulle sänka sportens integritet. Vi skulle ha mer rippade, aggressiva matcher i vissa divisioner och jag förstår att det kan vara lockande men det är inte rätt. Det är farligt. Det är inte bara farligt för atleterna utan även för sportens rykte.

Nu har jag inte ens tagit upp den stora majoriteten av fighters som aldrig rört en prestationshöjare. En som bundit upp sitt liv för sporten och sen bli besegrad av någon som fuskar. Det är inte så en sport ska fungera.

Bevisligen behövs inte otillåtna substanser för att bli bäst eller ens för att leverera förstklassiga fighter. Titta på superstjärnor som Conor McGregor, Daniel Cormier, José Aldo, Amanda Nunes, Stipe Miocic osv. De jag nämnde nu är inte bara bland de bästa någonsin. Alla är även bland de tio mest frekvent och alltid rena fightersarna i UFC.

Är USADA perfekt? Förmodligen inte. Är det det bästa alternativet vi har just nu och som gör ett fantastiskt jobb med att rena sporten? Otvivelaktigt ja!

Att återgå till vad som en gång var vore inte bara ett steg i fel riktning. Det vore rent ut sagt dumt.

+5
Dana Sad
Dana Happy

Video
BettingHörnan: UFC 250

kimura

Ta del av de bästa speltipsen för lördagens UFC 250.

2 fina speltips

Imorgon kväll äger UFC 250 rum på Apex i Las Vegas, där ett fint matchkort toppas av en titelmatch i damernas fjäderviktsklass mellan den regerande mästarinnan Amanda Nunes och den forne Invicta-mästarinnan Felicia Spencer. Kimuras chefsredaktör Jaser Davari har hittat två riktigt fina spel på denna gala som han delar med sig av i videoklippet ovan.

Missa inte Unibets fina kampanj där ni får hela 500% i bonus på er första insättning. Ta del av kampanjen vi länken nedan.

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Tyron Woodley vs Colby Covington

Tyron Woodley: UFC har erbjudit mig Colby Covington-match – har tackat ja

kimura

Mindre än en vecka efter förlusten mot Gilbert Burns vid UFC-galan i UFC Apex hävdar forne welterviktsmästaren Tyron Woodley att han redan erbjudits en hatmatch mot långvarige rivalen Colby Covington.

Woodley berättade för ESPN att han nu vill möta den nylige titelutmanaren Covington och att han själv redan tackat ja till en match mot denne 5 eller 6 gånger. Covington har dock avböjt varje gång och Woodley hoppas nu att denne till slut kommer att tacka ja:

They offered me that fight, I told them I’m in. I mean, I just don’t want to talk a lot about Colby because Colby is an actor, man. I know what he is doing and it makes sense and it’s kind of fun to watch but, at the end of the day, Colby has turned me down five or six times. But I think after losing two fights back-to-back I think it may be a time he may accept it because he may think I’m down and out.

Covington förlorade även han sin senaste match mot Kamaru Usman om titeln i december via TKO. Covington har sagt att han nu främst har sikte på en match mot forne vännen Jorge Masvidal.

Woodley hoppas dock att Covington ångrar sig och att de går matchen som den forne mästaren liknar vid ett raskrig då Covington är en uttalad Trump-supporter:

Fighting Colby right now is like fighting this race war. This brutality and just the unsettling climate of our culture. I’m just going to take it as that. So, they have offered me Colby and I once again have accepted again and we will see what happens.

Covington har ännu inte kommenterat Woodleys uttalande.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Justin Gaethje Khabib Nurmagomedov

Dana White: Conor borde vänta på segraren mellan Khabib och Gaethje

Ralph Nordahl

Den forne dubbelmästaren (UFC:s allra första) Conor McGregor sade inför comebacken detta år att han såg 2020 som en säsong där han hoppades gå flera matcher. Många har väntat på att han ska få sin nästa match bokad sedan TKO-segern över Donald Cerrone i januari.

Nu säger dock UFC:s VD Dana White att det smartaste för McGregor vore att vänta till efter titelmatchen mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och Justin Gaethje, som väntas äga rum i september, innan han går nästa match.

White sade följande i podcasten Talk the Talk enligt MMA Fighting:

The best thing for him — I’m not saying this is what’s going to happen — but in my opinion, he lets this Gaethje-Khabib fight play out and then he fights the winner. I think that’s the smartest move for him. But you know him, maybe he wants to fight before that and if he does, we can figure something out. I think that’s the move for him right now.

McGregor har hela året ryktats vara aktuell för en supermatch mot den welterviktsstjärnan tillika ‘BMF’-mästaren Jorge Masvidal. Frågan är dock om herrarna möts innan irländarens förmodade titelmatch som White syftar på. Nästa titelchans för McGregor skulle eventuellt kunna dröja till nästa år.

Läs mer
-9
Dana Sad
Dana Happy
UFC Alexander Gustafsson vs Fabricio Werdum

Alexander Gustafsson klar för comeback – möter Fabricio Werdum i tungvikt

Jaser Davari

Alexander “The Mauler” Gustafsson är tillbaka!!!! Den svenske UFC-stjärnan gör comeback och tar sig an den forne tungviktsmästaren Fabricio Werdum i tungvikt! 

Det är den brasilianska MMA-sidan Combate som rapporterar nyheten där de skriver att matchen kommer att äga rum den 25:e juli på Fight Island.

Kommer Alexander Gustafsson besegra Fabricio Werdum?

Gustafsson

Gustafsson (18-6) lade handskarna på hyllan i juni förr året efter sin förlust mot Anthony Smith vid UFC Sverige via submission (rear-naked-choke) Detta efter att just innan knockats av Jon Jones i deras andra titelmatch i december 2018. Innan detta hade svensken två raka segrar mot Jan Blachowicz (enhälligt domslut) och Glover Teixeira via knockout. Gustafsson har utmanat om den lätta tungviktstiteln tre gånger i sin karriär där han innan den senaste besegrades av Jones via enhälligt domslut år 2013 och av Daniel Cormier genom delat domslut år 2015.

Svensken har vunnit 11 segrar via KO/TKO, 3 via submission och 4 genom domslut. Hans längsta segersvit i UFC har varit 6 raka och UFC-debuten gjorde han redan som 22-åring år 2009 mot Jared Hamman som han knockade efter 41 sekunder.

Werdum

Werdum (23-9) har även han två raka förluster där vi i maj såg honom förlora via delat domslut mot Alexei Oleinik. Dessförinnan var han länge dopingavstängd efter att i mars 2018 knockats av Alexander Volkov. Innan detta hade även Werdum två raka segrar mot Marcin Tybura (enhälligt domslut) och Walt Harris via submission (armbar).

Läs mer
+14
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 250: Officiella invägningar (Startar kl. 18:00)

Ralph Nordahl

Den här helgen är det dags för UFC:s femte supergala för i år, UFC 250, som äger rum i Las Vegas, Nevada. Ikväll klockan 18:00 är det tänkt att galans fighters kommer väga in sig officiellt och det är då mycket viktigt att helgens titelfighters, dubbelmästarinnan Amanda Nunes och hennes utmanare Felicia Spencer, klarar vikten om fjäderviktsbältet fortsatt ska stå på spel.

Ni kommer kunna se invägningarna live i videon ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 250 Embedded – Avsnitt 2 & 3

Ralph Nordahl

Imorgon är det dags för UFC:s andra supergala efter återkomsten, UFC 250 som äger rum i högkvarteret UFC Apex. I huvudmatchen kommer UFC:s första dubbelmästarinna Amanda Nunes försvara fjäderviktsbältet för första gången mot Felicia Spencer. Vi får även se bantamviktsprofiler som Cody Garbrandt och Sean O’Malley ställas mot Raphael Assuncao respektive Eddie Wineland.

Inför detta har UFC släppt sin vlogserie Embedded där vi får följa med dessa fighter inför galan bakom kulisserna.

Nu har  det andra och tredje avsnittet av serien släppts där ni ser den tidigare i videon ovan och det tredje avsnittet nedan:

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Wanderlei Silva påkörd av bil, bröt foten

Anton

MMA-legendaren Wanderlei Silva har blivit påkörd av en bil i Brasilien. Enligt Silva, körde han en motorcykel när en bil körde på honom. Han berättar att han ådrog sig en fotfraktur i och med kollisionen, och tror sig kunna ha avlidit om han inte bar en hjälm.

Yx-mördarens trafikolycka

Även om PRIDE-legendaren Wanderlei “The Axe Murderer” Silva (35-14-1, 1 NC) inte har klivit in i en MMA-bur på snart 2 år, tycks han inte undgå våldsamma skador. Brasilianaren berättar att han nyligen var involverad i en kollision med en bil när han var ute och åkte motorcykel, och fick en fotfraktur som resultat. Olyckan ägde rum i onsdags i staden Curitiba.

Hjälmen till undsättning

I ett samtal med media förklarar Wanderlei Silva att den hjälm han bar när olyckan inträffade förmodligen räddade livet på honom.

If I hadn’t been wearing a helmet, I might have died. People have to be more careful in traffic. It’s hard to ride a bike in Curitiba.

 

Han fortsätter med att beskriva hur föraren av bilen hjälpte Silva genom att köra honom till sjukhuset.

He was super nice, stopped and put me in his car. Other people have already appeared to help me.

 

Beklagar sig över infrastrukturen för motorcyklister

Enligt Silva är en av de grundläggande orsakerna till att olyckan inträffade att det inte finns motorcyklist-vänliga vägar i staden. Han beklagar sig över att bilförare inte respekterar det, och säger sig vara mycket olycklig över incidenten. Han avslutar med att uppmana folk till att vara mer medvetna om den rådande trafiksituationen i Curitiba.

We have many more cyclists in the city and we don’t have a suitable place to ride. Unfortunately, drivers don’t respect it. I was very sad about this accident. I ask people to be more aware of traffic and not to use their cell phones, as this can cost someone’s life.

 

Wanderlei Silva gick sin senaste match i MMA i 2018, där han besegrades av Quinton “Rampage” Jackson (38-14) i Bellator via TKO. Det var det tredje mötet de två atleterna emellan. Vid 43-års ålder har Silvas namn kommit upp i spekulationer kring en bare-knuckle match mot den flerfaldiga forne tungviktsboxningsmästaren Mike Tyson (50-6, 44 KOs). För att en sådan match skall kunna genomföras, krävs det dock att brasilianarens fot läker från sin fraktur.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Colby Covington: Jon Jones är ingen hjälte, han är en bedragare

Anton

Tidigare titelutmanaren i weltervikt Colby Covington anser inte att Jon Jones är värd all beröm han fått den senaste tiden i hans försök att förhindra vandalisering. Jones kan i flertalet videor ses patrullera gatorna i Albuquerque, New Mexico, i ett försök att lugna ner demonstranter.

En “falsk” Jon Jones

Jon “bones” Jones (26-2, 1 NC) har spenderat de senaste dagarna till att försöka förhindra vandalisering av butiker och affärer i sin hemstad Albuquerque, New Mexico. Likt som i så många andra amerikanska städer har demonstrationer blossat upp i Albuquerque följande den 46-årige George Floyds död efter ett polisingrepp i Minneapolis, Minnesota. Jones, som själv har hamnat i trubbel med lagen vid flertalet tillfällen under hans UFC-karriär, har fått mycket beröm för hans insatser de senaste dygnen.

Dock håller inte UFC-welterviktaren Colby “Chaos” Covington (15-2) med om att Jones förtjänar denna beröm. Covington, som själv är en kontroversiell figur i organisationen, påstår att Jon är en bedragare, och att den lätta tungviktsmästarens motiv enbart är att förbättra sin image.

Jon’s not the good guy

Under en intervju på radio förklarar Colby Covington att Jon Jones försöker spela en hjälteroll, när hans förflutna vittnar om att han är en dålig människa. Colby hänvisar till en video där Jones kan ses ta sprejburkar från ungdomar på Albuquerques gator, och föreslår att den var mer eller mindre redigerad. Med allt Jones gjort tidigare isitt liv bör hans aktioner i dagsläget inte tolkas som om han blivit en god människa, menar Covington.

The funniest thing about the Jon Jones thing is that he just conveniently has a camera set up right as he’s stealing some spray cans from two protesters and rioters in the street. I think it’s just hilarious how fake he is and now he’s trying to act like he’s a babyface hero? Dude you’re a scumbag, you were just shooting guns and getting a DUI last week. Where were you at when the cops were there? You were just wrapping a Bentley around a poll with two hookers in the back while your wife and kids were at home. All the steroids you’ve done, all the cocaine you’ve done, man, you’re not a good guy, you’re not a hero Jon, stop trying to act like you’re a hero.

 

Försöker förhandla fram mer pengar från UFC

Covington fortsätter med att föreslå att Jon Jones enbart försöker bättra på sin image så han kan förhandla fram mer pengar från UFC. Mästaren har som känt avsagt sig sin lätta tungviktstitel tidigare under veckan efter en dispyt med UFCs president Dana White. Nu försöker han försätta sig i en god position för framtida samtal med organisationen, och hans engagemang och omsorg för Albuquerque bör inte tas på allvar, säger Covington.

It’s pathetic, the guy’s out there begging for money and all of a sudden mysteriously there’s a camera man set up and he’s the good guy again. He wants to be a babyface hero and look good for negotiations with Dana, his boss. The guy’s a complete joke, I mean he doesn’t deserve to be paid. Look at his history, look at his track record, the guy can’t get out of his own way. It’s one thing to make a mistake but it’s another thing to continually make the same mistake, so the guy’s a dirtbag he shouldn’t be paid anything. The guy shouldn’t even be fighting, he should be suspended for his whole career. When you fail two or three steroid tests, I don’t even know why he’s still in the UFC.

 

Finns det sanning i vad Colby säger? Låtsas Jones ta sitt samhällsansvar, eller bryr han sig genuint om folket som staden?

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Mycket troligt att Gilbert Burns får nästa titelutmaning enligt Dana White

Anton

Efter sin dominanta insats mot forne welterviktsmästaren Tyron Woodley förra helgen, sägs Gilbert Burns ligga bra till för en titelutmaning. Detta menar UFCs president Dana White, som uttalat sig om brasilianarens prestationer.

Chans på bältet för Burns?

Gilbert Burns (19-3) visade sig vara en alltför svår utmaning för forne welterviktsmästaren Tyron Woodley (19-5-1) i dennes första match på över ett år. Efter att ha förlorat titeln mot Kamaru Usman (16-1) på dominant vis i mars 2019, tog det hela 14 månader för T-Wood att återigen sätta foten i oktagonen, för att väl där ännu en gång falla offer för en övermäktig prestation från sin motståndare.

Burns kontrollerade matchen i stort sätt genom alla fem ronder, vilket det slutgiltiga resultatet vittnade om när brasilianaren förklarades segraren via enhälligt beslut med siffrorna 50-45, 50-44, 50,44. I och med sin vinst sköt Burns till toppen av welterviktsrankningen, där han nummer befinner sig på plats nummer 1. UFCs president Dana White säger sig vara mycket imponerad av likväl brasilianarens insats som hans attityd. Enligt White skall Burns ha bett om att få möta mästaren Usman inom kort, och UFC-bossen tycks ha svårt att säga emot.

Redo för Usman “Nu”

Under ett framträdande på Jackass-medlemmen Steve-Os podcast beskriver Dana White hur Gilbert Burns hade samtalat med honom efter segern mot Woodley. Enligt White, skall Gilbert ha sagt sig vara redo att gå en titelmatch “nu”, en attityd som Dana White säger att han uppskattar. Med den inställningen, är det mycket troligt att Burns får sin vilja igenom, förklarar White.

Burns told me that night, let’s turn this shit right round, I’ll fight Usman now. I’m ready. I love that kind of shit. When you’re that guy, it’s highly likely you’re getting that fucking fight.

 

Usman vs. Burns

Kamaru Usman gick sin senaste match i december förra året, då han genomförde sitt första titelförsvar mot den omsusade welterviktaren Colby “Chaos” Covington (15-2). Med en seger via TKO i femte och sista ronden behöll mästaren sitt bälte, och Covington fick kliva ur oktagonen med skärrat ego och en käkfraktur. Vem som blir mästarens nästa motståndare har diskuterats en längre tid, allt från namn såsom engelsmannen Leon Edwards (18-3), BMF-titelhållaren Jorge Masvidal (35-13) och forne dubbelmästaren Conor McGregor (22-4) har föreslagits. Även ett returmöte med Covington har legat på bordet.

Dock tycks White mest intresserad av att låta brasilianaren Gilbert Burns få sin önskan igenom, och ge honom hans chans på titeln. Usman har tidigare kommit ut och sagt att han kan tänka sig gå match i juli månad, och är villig att möta vem som helst som organisationer sätter upp mot honom.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Kimura tippar: UFC 250

Tim Tebras

Natten mellan lördag och söndag, svensk tid, tar sig regerande fjäderviktsmästarinnan Amanda Nunes sig an utmanaren Felicia Spencer. Dessförinnan har resten av UFC 250 avlöpt, på vilken gala vi också hittar ett huvudkort med bland annat två toppmöten i bantamvikt: femterankade utmanaren Raphael Assunção som möter före detta mästaren, niorankade Cody Garbrandt. Än högre upp på utmanarlistan finns Aljamain Sterling (#2) som tar sig an Cory Sandhagen (#4). Utöver dessa fighter, bjuder huvudkortet även på ett welterviktsmöte mellan mångårige topputmanaren Neil Magny och klättraren Anthony Rocco Martin. Huvudkortet öppnas av ytterligare ett bantamviktsmöte, detta mellan veteranen och forne titelutmanaren Eddie Wineland, som ska försöka stoppa det tungt favorittippade (93% av Kimuras läsare, 100% av redaktionen) stjärnskottet Sean O’Malley.

Här kan du se fler detaljer kring hur läsarna röstat; här kan du se tidigare galors resultat samt totalställning, och nedan raderna inför helgens gala:

Nunes med 88% av läsarrösterna och 8/8 redaktionstips är tillsammans med O’Malley kort och gott galans tunga favoriter i Kimura tippar.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Tim Tebras
Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Tim Tebras

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.