Blogg

Joakim Engbergs blogg: Akira och Mark Henry

Av

Jaser Davari

30/01/2014

Som jag nämnde i tidigare inlägget så handlar veckan innan fight mycket om vänta. Igår bestod Alistairs schema av en lång rad radio och Skype intervjuer. Det innebar att jag hade större dagen fri. Vi bor på ett flygplats hotel i Newark så det finns inte direkt mycket att göra här ute. Som tur var så bor min gamla vän och en av huvudfigurerna i GBGMMAs uppstart Hamid ”Akira” bara 15 minuter härifrån. Måste säga att det var riktigt roligt att träffas igen. Hamid tränar med en av de mest intressanta coacherna idag Mark Henry. Det är han som ligger bakom Bl.a Frankie Edgars mycket speciella stil. Hamid har berättat om hans system med koder, vinklar, finter och kombinationer. Allt styrs av Mark från sidan av buren. Han ställer sällan upp på intervjuer, har ingen team logga , är väldigt selektiv med vilka han coachar och tar alltid av sig mikrofonen när han coachar vid buren. Han är inte välkänd som Henry Hooft eller Duke Roufus men de flesta i toppen vet vem han är, till och med Legendariska boxningstränaren Fredie Roach har visat intresse för Marks system. Jag var såklart väldigt sugen på att få se vad det är han håller på med i sin källare i New Jersey.

Viste att Hamid skulle köra med honom senare på dagen så jag frågade om jag kunde haka på och kolla. Efter att helt tappat tids uppfattningen under filosofiska diskussioner så skyndade vi iväg till Marks hus ute i skogen någonstans i New Jersey. Efter att hälsat på familjen gick vi ner i källaren. Här möttes jag av bilder på många välkända namn Frankie Edgar, Renan Barao, Rashad Evans, Eddie Alvares. Mfl. Bibel citat på väggarna, rep som hängde i ett x mönster, softsticks, säckar, mitsar och allt annat som man vanligtvis finner på ett boxningsgym. Dessutom hängde de på väggarna långa listor med namn som representerade olika kombinationer för olika fighters.

Jag hade förväntat mig att Mark skulle vara lite hemlig av sig och inte riktigt öppna upp och förklara vad han höll på med ,något som man måste respektera och förstå från en coach som jobbar så hårt och på den nivån han gör. Till min stora glädje så blev det tvärt om, långa diskussioner och förklaringar på fotarbete, vinklar, finter, träningsmetoder, allt som relaterar till MMA striking. Kan ärligt säga att detta var några av de mest intressanta timmar jag haft som coach! Märker att tiden springer iväg här, nu måste jag ner till lobbyn. Idag är media dag på Madison Square garden. Over and out!

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök