MMA - 320x320 - SE

Joakim Engbergs blogg: Akira och Mark Henry

Som jag nämnde i tidigare inlägget så handlar veckan innan fight mycket om vänta. Igår bestod Alistairs schema av en lång rad radio och Skype intervjuer. Det innebar att jag hade större dagen fri. Vi bor på ett flygplats hotel i Newark så det finns inte direkt mycket att göra här ute. Som tur var så bor min gamla vän och en av huvudfigurerna i GBGMMAs uppstart Hamid ”Akira” bara 15 minuter härifrån. Måste säga att det var riktigt roligt att träffas igen. Hamid tränar med en av de mest intressanta coacherna idag Mark Henry. Det är han som ligger bakom Bl.a Frankie Edgars mycket speciella stil. Hamid har berättat om hans system med koder, vinklar, finter och kombinationer. Allt styrs av Mark från sidan av buren. Han ställer sällan upp på intervjuer, har ingen team logga , är väldigt selektiv med vilka han coachar och tar alltid av sig mikrofonen när han coachar vid buren. Han är inte välkänd som Henry Hooft eller Duke Roufus men de flesta i toppen vet vem han är, till och med Legendariska boxningstränaren Fredie Roach har visat intresse för Marks system. Jag var såklart väldigt sugen på att få se vad det är han håller på med i sin källare i New Jersey.

Viste att Hamid skulle köra med honom senare på dagen så jag frågade om jag kunde haka på och kolla. Efter att helt tappat tids uppfattningen under filosofiska diskussioner så skyndade vi iväg till Marks hus ute i skogen någonstans i New Jersey. Efter att hälsat på familjen gick vi ner i källaren. Här möttes jag av bilder på många välkända namn Frankie Edgar, Renan Barao, Rashad Evans, Eddie Alvares. Mfl. Bibel citat på väggarna, rep som hängde i ett x mönster, softsticks, säckar, mitsar och allt annat som man vanligtvis finner på ett boxningsgym. Dessutom hängde de på väggarna långa listor med namn som representerade olika kombinationer för olika fighters.

Jag hade förväntat mig att Mark skulle vara lite hemlig av sig och inte riktigt öppna upp och förklara vad han höll på med ,något som man måste respektera och förstå från en coach som jobbar så hårt och på den nivån han gör. Till min stora glädje så blev det tvärt om, långa diskussioner och förklaringar på fotarbete, vinklar, finter, träningsmetoder, allt som relaterar till MMA striking. Kan ärligt säga att detta var några av de mest intressanta timmar jag haft som coach! Märker att tiden springer iväg här, nu måste jag ner till lobbyn. Idag är media dag på Madison Square garden. Over and out!

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
 • Brocowich

  Ball!

 • Nadim Carlman

  Stort tack för ditt skrivande.

 • Bonobo

  Uppskattar dina texter. Mycket bra.

 • Bo

  Intressant! Se dock upp med särskrivningar. Gör texten tappat sitt flyt.

  • Marsman

   Enda bloggen jag läser, men jag läser alltid Bo:s kommentarer när jag skiter

   • Myspåsen

    Tror inte Jocke skulle ha något problem med konstruktiv kritik. Bra pedagoger tar till sig, vilket Jocke verkar va baserat på hans tidigare inlägg.

    • Marsman

     Var ingen kritik ifrån mig bara ett formulerande på vad jag tycker om hetsen med att påpeka särskrivningar.

  • Mat

   Om det är något som världen inte saknar idag är det skicklighetsmästare som påpekar särskrivningar och missade kommatecken. I mina ögon mer är det klart mer irriterande än vad en text med ett extra mellanrum kan vara.

 • http://www.MMAacademy.se Linus

  Fan vad spännande, Jocke! Kanske ett blivande tema för något av dina pass på lägret i sommar?

 • raj

  Jocke – Sveriges Greg Jackson?

  • Marsman

   Greg Jackson = Kom igen nu spring sätt press och spring, sätt mer press träna kondis sätt mer press.

   Vilken fystränare som helst kan göra samma sak som Greg Jackson, han är som Guardiola, han får saker serverat och sen är det kondis och press.

   Så om man sätter Joakim i samma kategori så tycker jag man nedgraderar Joakim.

   Greg är ingen bra tränare han är en fystränare.

   • raj

    Men så fajtas man ju t.ex i amatörboxning. Menar du att boxare inte kan fajtas?

Fler :

0

Joakim Engbers blogg: 8 man och SMMAF

Då var det dags igen! Efter en otroligt omständig och onödigt lång resa befinner jag mig i Bremen, Tyskland. Den här gången med Domingos Mestre som ska fightas i en 8 man Turnering på lördag. Detta känns riktigt oldschool och kräver verkligen ett tufft psyke tillsammans med bra

14

Joakim Engbergs blogg: Att se hela människan

På senare tid har jag insett hur viktigt det är med en holistisk syn på idrottandet. Att enbart fokusera på tekniker, strategier och träningsmetoder räcker inte. Man får inte glömma idrottsmannen som människa. Jag har fått flera konkreta exempel på hur viktigt det att killarna och tjejerna som

10

Joakim Engbergs blogg: Kosttillskott för MMA utövaren

God dag gott folk. Ännu en skön dag här i Göteborg. Fick precis en leverans från Jabb.se med ytterligare säckar (uppercut säckar av märket choke em) och mjuka medicinbollar av märket century!. Mycket bra utrustning. Tack Jabb.se! Igår eftermiddag var jag och min flickvän Hanni på Tränings och