Blogg

MMA Betting – Stor Guide till Betting Utan Svensk Licens

Av

kimura

12/09/2022
Alexander Gustafsson

De flesta människor som giller att betta på sport, bryr sig ärligt talat inte om spelsidan erbjuder betting utan svensk licens, eller med den svenska spellicensen. Kanske än mindre, när det gäller MMA betting, som alltfler svenskar har fått upp ögonen för. Det sedan stora organisationer, som UFC, Bellator och även One Championship tagit steget till våra TV-skärmar. Vi lär dig att hitta de bästa spelen på matcher i de högsta divisionerna.

Så spelar du MMA betting utan svensk licens

Att spela med eller utan en svensk licens, är egentligen ingen större skillnad. Inte om du ser till själva spelet och hur du lägger din vad samt satar dina pengar. Inom den zonen fungerar allt precis likadant. Det som skiljer är registrering, val av betalningsmetod samt spelutbud och odds.

Conor McGregor UFC

Ytterligare en sak som skiljer, är att de sidor som saknar svensk spellicens, erbjuder betting utan Spelpaus. Detta då det kräver en svensk spellicens för att kunna vara ansluten till det registret. Dock finns det andra alternativa skydd för spelare, precis som det inte bara finns ett märke av MMA handskar.

I de allra flesta fall kommer du få en bredare täckning av matcher från alla de stora, även mindre, organisationerna. Vidare finner du snabbt att det också många gånger är ett högre odds. Bara det gör valet enkelt inom det initiala området.

När du väl har pengar på ditt spelkonto, är inloggad och redo för dina första spel på MMA betting. Då är det dags att välja de rätta matcherna. I det fallet kommer dina kunskaper inom MMA sporten att vara en stor del av valet.

  • En spelare som har stora kunskaper inom MMA kan även relatera till och första nivån i de lägre divisionerna och mindre organisationerna. Du känner helt enkelt till kapaciteten och nivån på flera mindre kända aktiva personer inom sporten.
  • Du som har normala kunskaper och ett stort intresse för MMA, ska fortsätta hålla dig till de matcher som går i de större organisationerna. Det ger dig en balans mellan dina kunskaper och ditt intresse, vilket oftast leder till ett bättre resultat.

Är det så att du saknar kunskaper, men har ett stort intresse, kommer det andra alternativet ovan också vara det bästa för dig.

Välj organisation för MMA betting

Helt klart, är det så att UFC har det största greppet om kampsportscenen. Med det, följer också att de ligger på en högre nivå än andra organisationer och levererar därför bättre kvalitet. När det gäller One Championship och Bellator kommer de förmodligen att ligga på jämförbar nivå.

UFC Sweden

Vid sidan av de allra största finner du sedan följande organisationer, där du som har en högre nivå av kunskaper kan lägga dina spel. I det fallet är det också störst chans att du finner dessa spel på bettingsidor utan svensk licens. Nedan ser du de mindre organisationerna vi talar om.

  • Cage Warriors: En privatägd MMA organisation från England. Etablerad 2001 och hade sin första show i juli 2002, London.
  • Invicta FC: En MMA organisation som enbart fokuserar på den kvinnliga delen av sporten. Etablerad 20212 av Shannon Knapp och Janet Martin. Ägs idag av det kanadensiska företaget Anthem Sports & Entertainment.
  • Zuffa LLC: Också en organisation etablerad 2001, men denna gång i Las Vegas. Bakom står casinomogulerna Frank och Lorenzo Fertitta. Har organiserad och stått bakom exempelvis Strikeforce och World Extreme Cagefighting.
  • Pride Fighting Championship: Här handlar det om ytterligare en stor asiatisk MMA organisation efter One Championship. Pride är japansk och etablerade sin verksamhet genom ett första event, oktober 11, 1997 i Tokyo Dome.

Vi är helt övertygade om att du som kan din MMA, har full koll på atleterna och kämparna i dessa organisationer. Med de kunskaperna, är det bara att finna en bra spelsida med betting utan svensk licens som erbjuder matcher.

Vi ska vidare kika på de stora organisationerna UFC, Bellator och One Championship.

Betta på MMA i UFC

Här har vi den organisation som syns och hörs mest. Något som då gör det enkelt att snappa upp information och veta mera om alla personer som ingår. Det, är då anledningen till att vi påstår det passar bättre med betting utan svensk licens på UFC för nybörjare.

Givetvis kommer UFC också vara ett perfekt val för alla som kan MMA. Här finns ju alltid den bredaste informationen och de bästa fighters du kan hitta i världen. Det är helt enkelt så att UFC är den plats alla vill uppnå.

Vissa gör det och blir kvar, medan andra faller ur i ett tidigt stadium. De som håller sig kvar, brukar på ålderns höst gå att se i exempelvis Bellator eller lägre divisioner. Nu kommer vi till hur du ska gå tillväga för att finna de bästa spelen.

När du bettar på matcher i UFC, kommer det många gånger finnas flera val av speltyper, då denna organisation har bättre täckning än andra. Bara det gör allt roligare, mera spännande och intressant. För den sakens skull, är det inte bara att välja den största och mest kända kampen att spela på.

Det kan helt enkelt vara så att den är given på pappret, vilket ger mycket lågt odds på favoriten. Samtidigt vill du inte spela på en outsider med gigantiskt odds, vilket innebär stora chanser att förlora. Här är det bättre att leta efter de mera, på pappret, jämna matcherna.

På det sättet kan du använda dina kunskaper, för att försäkra dig om vem som kommer att vinna. Vilket av alternativen du väljer spelar oddsmässigt ingen roll. Här kan du se till form, historik och din egen känsla. Något som både kan göra dig till en bättre spelare, samtidigt som det ger högre vinster.

Betting utan svensk licens på Bellator

Lite skämtsamt har Bellator fått en stämpel att vara lite komisk i jämförelse med UFC. Här kan det bero på att de satsat lite mera på historiska matcher mellan äldre atleter inom MMA. Vidare har de ett lite enklare och mera avskalat sett att se på sporten.

Vissa aktiva inom MMA sport, säger att atmosfären i Bellator är mera vänlig. Hur som helst kommer det inte vara något som får dig att vinna vid spel på MMA betting. Vad du ska tänka på här, är att skillnaden i kvalitet mellan Bellator och UFC är enorm.

Patricio Pitbull bellator

Det betyder således att det kommer vara mera osäkert och variera mera mellan kvalitet, resultat och atleter. Något som gör att du som spelar på matcher från denna organisation bör ha kunskaper om MMA på minst medelnivå.

MMA betting på One Championship

När det gäller One Championship, är det en MMA organisation etablerad i Singapore den 14:e juli 2011. Med tanke på att UFC etablerade sin verksamhet redan 1993, har denna organisation växt sig stor mycket snabbt.

Dock finns det ett litet problem med MMA betting på One Championship. Det är att de har en mycket stor blandning av kvalitet på sina atleter. Vidare kommer de också inte bara fokusera på mixed martial arts, MMA, utan även på specifika kampsporter.

Något som då gör att du måste ha mycket breda kunskaper för att få ett stort utbud att spela på. Har du dock speciella kunskaper inom en specifik kampsport, kan One Championsship vara det bästa valet för dig. Med det sagt, kommer både nybörjare och proffs på MMA betting kunna välja denna organisation.

Håll kollen på nya svenska MMA stjärnor

Som svensk spelare på MMA på utländska bettingsajter, vill du naturligtvis ha full koll på alla de redan etablerade svenska stjärnorna inom MMA. Det gör du alltid bäst, genom att läsa nyheterna här på Kimura.se där vi alltid levererar senaste nytt om våra storheter.

Alexander Gustafsson och Ilir Latifi i London

De vi har för närvarande är:

  • Anders ”The Mauler” Gustavsson: Sveriges stora stjärna i UFC Light Heavyweight Division (18-8-0
  • Khamzat Chimaev: Ett obesegrat svenskt stjänskott I UFC Welterweight Division (12-0-0)
  • Lina Länsberg: Sveriges kvinnliga stjärnskott i UFC Bantamweight Division (10-6-0)
  • Ilir ”The Sledgehammer” Lahtifi: Svensk fighter i UFC Heavyweight Division (16-8-1)

Vidare, vill du också ha full koll på vilka som är våra kommande stora kämpar inom MMA sporten. Det gör du genom att kolla in alla svenska MMA organisationer:

Slutsats: MMA betting utan svensk licens

För alla svenskar som vill spela på MMA, finns valet bli betting utan svensk licens eller svenska bookmakers. När du vill ha den största bredden, både gällande svenska fighters och internationell täckning, kommer det första valet vara att föredra.

Här får du alltid tillgång till det bredaste utbudet av spel, samt i regel högre odds på många matcher. Vid sidan av det, ska du ta vårt råd ovan och välja matcher och organisationer med omsorg. Vill du sedan ha information om allt nytt, har du även fått veta var du finner det.

Som ett resultat av vår guide, har du som nybörjare lärt dig mera om alla olika MMA organisationer. Som person med medel till höga kunskaper, hoppas vi ha levererat lite nya idéer som kan leda till bättre spel och flera vinster.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök