Alexander Volkanovski invägning

Kimura Matchmaker: UFC 266 Las Vegas

Simon Tingberg

En riktigt bra gala i form utav UFC 266 som ägde rum i Las Vegas är nu över. Flera bra fighter och underhållande prestationer fick vi se och nu funderar vi på framtiden från galans fighters. Kimura Matchmaker är tillbaka med spännande matchningar.

Kimura Matchmaker

I Kimura Matchmaker så kan vi läsa när Kimuras Simon Tingberg gör matchningar från UFC galorna. Där matchas utvalda fighters, vinnare som förlorare från huvudkort och underkort i matchningar mot tänkbart motstånd.

Innan vi börjar med dom fighters som jag valt ut så finns det några att nämna.

Valentina Shevchenko stod under galan för sitt sjätte raka titelförsvar. Hon dominerar sin viktklass och jag tror i dagsläget inte det finns någon som kan hota henne i viktklassen. Så ställ vem som helst mot henne. En intressant matchning skulle så klart vara mot Amanda Nunes. Som likt Valentina dominerar i sina viktklasser. Nunes har dock besegrat Valentina två gånger men ser det inte som någon av dom har någon annan som kan hota dom.

Nick Diaz var tillbaka under UFC 266. Trots att han visade bra boxning så såg han mest trött och otränad ut. Att han till och med gav upp visade på att han inte ville vara där. Han bör inte fightas mer men ska ha en eloge för en lyckad karriär. Låt det vara så.

Alexander Volkanovski försvar bältet mot vinnaren mellan Max Holloway vs Yair Rodriguez

Fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski stod för sitt andra titelförsvar. Detta då han besegrade Brian Ortega genom enhälligt domslut. I en riktigt underhållande fight så vann Australiensaren samtliga ronder på två domares poängkort. Han var dock inte helt utan fara. Ortega var nära på att strypa ut honom vid tre tillfällen men mästaren kunde klara sig ur det och fortsätta skada Ortega.

Alexander Volkanovski inför UFC 266

Volkanovski visade rejält mästarhjärta och den ende i UFC som har hotat honom var före detta mästaren Max Holloway. Volkanovski vann bältet från Holloway och försvarade sedan bältet mot honom i ett returmöte. Det mötet har blivit kritiserat då många ansåg Holloway vara vinnaren och ett tredje möte har diskuterats.

Holloway ska möta tredje rankade Yair Rodriguez i november. Låt vinnaren möta Volkanovski om bältet.

Max Holloway vs. Yair Rodriguez till den 17 juli

Brian Ortega vs Giga Chikadze

Brian Ortega åkte på karriärens andra förlust i sin andra titelmatch. Trots att det var en klar seger för Volkanovski så visade Ortega rejält hjärta och gjorde en bra match. Det vara bra så att mästaren var bättre denna gång. Ortega har tiden framför sig och kan absolut jobba sig till en ny titelmatch om han tar några segrar.

Brian Ortega iskall UFC-FIGHTER

I divisionen så finns två fighters med långa vinstsviter som förtjänar att möta en fighter som Ortega för att ta sig till en titelmatch. Det är Arnold Allen (åtta raka segrar) och Giga Chikadze (sju raka segrar). Sådana fighters som Ortega behöver besegra för att visa att han fortsatt är aktuell för att fightas om bältet.

Jag väljer att matcha Ortega mot Chikadze istället för Allen. Detta då dom båda fightats relativt nära varandra i tid och det tidsmässigt skulle passa att dom möts i början på nästa år. Chikadze är lägre rankad än Allen men hans avsluts segrar väger tungt för att matcha honom mot högre rankade Ortega.

Giga Chikadze invägning

Allen fightades senast i april och bör fightas en gång till i år vilket Ortega inte lär hinna återhämta sig till. En matchning för honom kan istället vara mot The Korean Zombie.

Robbie Lawler vs Nate Diaz

Robbie Lawler bröt sin förlustsvit på fyra matcher då han besegrade legenden Nick Diaz genom TKO i den tredje ronden. Detta i ett mellanviktsmöte. Lawler såg riktigt hungrig ut och visade krigarhjärta likt han gjorde under tid som mästare. Nu mötte han dock en avdankad Nick Diaz som såg ut att vara allt annat än i form. Tror dock inte att Lawler som är trettionio år har vad som krävs för att kunna kämpa sig till en titelmatch i weltervikt som är hans egentliga division.

Lawler är dock en legend inom sporten och skulle förtjäna att gå stora matcher likt denna. Så varför inte matcha honom mot Nicks lillebror Nate Diaz i weltervikt.

Skillnaden skulle vara att vi vet att Nate utan tvekan har kondisen som hans storebror verkar ha tappat. Inför helgens möte så visste vi inte vilken nivå Nick skulle vara på med tanke på hans långa frånvaro från sporten. Nate fightades detta år och trots att han blev dominerad av Leon Edwards så stal han ändå showen då han vara nära att avsluta i sista ronden. Vi vet att Nate är i form för att möta fighters som Lawler. Dom båda är nog helt klart i form för att bokas in mot varandra i december på årets sista UFC gala.

Skulle bli en grymt intressant fight.

Curtis Blaydes vs Chris Daukaus

Den fjärde rankade Curtis Blaydes såg vi senast bli rejält knockad utav Derrick Lewis tidigare i år. Curtis var nu tillbaka och mötte Jairziniho Rozenstruik som han besegrade genom enhälligt domslut. Blaydes fightades kanske inte den mest underhållande fighten men han gjorde det smart och kunde vinna samtliga ronder.

curtis blaydes blodig i buren

Efteråt så ville han ha en fight som tar honom till titelmatch. En sådan menade han skulle vara förloraren i titelmatchen mellan mästaren Francis Ngannou och interimästaren Ciryl Gane. Andra som lockade skulle vara Jon Jones och före detta tungviktsmästaren Stipe Miocic.

Anser inte att Blaydes prestation var tillräcklig för att sätta honom i en fight mot någon av dessa herrar. Istället bör han matchas mot tionde rankade Chris Daukaus. Denne som fightades på underkortet avslutade sjunde rankade Shamil Abdurakhimov i den andra ronden och bör ta hans plats i rankingen. Han var dessutom nära på att avsluta redan i den första ronden och fick en bonus för sin prestation.

Daukaus har på fyra matcher i UFC avslutat samtliga och fått tre bonusar. Där hans senaste motståndare varit fighters som Shamil och innan dess Aleksei Oleinik. Han förtjänar absolut motstånd i topp fem som Blaydes är.

Chris Daukaus med Alexey Oleinik i cirkel

 

 

+3
Dana Sad
Dana Happy
Yaroslav Amosov och Michael Page
Michael ”Venom” Page går titelmatch mot obesegrade sambomästaren!
Hett
Giga Chikadze med Calvin Kattar i bild
Giga Chikadze om förlusten: Jag vinner över Calvin Kattar nio av tio gånger
Hett
Khamzats Youtube-kanal omslagsbild
Khamzat Chimaev startar Youtubekanal – ”Ska avsluta Colby i första, då kommer folk att förstå”
Hett
Liama Pitts sparras på Allstars
Liam Pitts har fått en motståndare för sin MMA-debut
Hett
Calvin Kattar
Kimura Matchmaker: UFC Vegas 46
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.