Jeanpier Basauri

Tjena Kompis: En krönika om Kampsportsklubben Nacka Dojo

Simon Tingberg

Tjena Kompis! Ni som är intresserade utav Brasiliansk Jiu-Jitsu ”BJJ” har säkert hört talas om Nacka Dojo. Kamsportsklubben där ”Tjena Kompis” mentaliteten genomsyrar dom fina lokalerna. Klubben som grundades utav svartbältaren Ingmar Sköld. Idag är Ricard Carneborn sportchef på Nacka Dojo, Ricard som har flera medaljer i SM, EM och VM.

Brasiliansk Jiu-Jitsu

Klubben har några utav Sveriges främsta utövare inom BJJ. På klubben så tränar BJJ utövare som Fredrik Widgren och William Seth Wenzel som båda vunnit EM guld i Sport Jiu-Jitsu. Eva My Persson som vunnit VM guld i NoGi VM i Anaheim 2018 samt SM guldvinnare i Submission wrestling två år i rad. På klubben tränar också svartbältaren Ralf Carneborn med flera SM Guld på meritlistan.

För er som inte redan visste det så finns det andra kampsporter att utöva på Nacka Dojo som Thaiboxning och MMA.

Bildresultat för nacka dojo

MMA klubbar

Med Alexander Gustafssons framgångar i UFC så öppnades dörrarna öppna för MMA som en rumsren sport som kan fylla Globen fullt med skrikande fans likt en SM Final i ishockey. Gustafssons klubb Allstar Training Center är den klubb som innehavt flest proffsfighters. Förutom Gustafsson så har Allstars haft proffs som engelsmannen Jimi Manuwa, Ilir Latifi, Daniel och David Teymur alla i UFC. Pride och UFC veteranen och numera Superior Challange mästaren David Bielkheden tränar också på Allstars samt UFC veteranen Reza Madadi.

Förutom Allstars så finns Pancrase Gym med Oliver Enkamp och Karl Albrektson båda i Bellator MMA samt PFL fightern Sadibou SY.

Nacka Dojo som tidigare nämnt är en utav Sveriges om inte Sveriges största BJJ klubb har som redan nämnt också MMA pass på sitt träningsschema. Den mest välkända fightern är Simon Sköld. Denne som inledde sin proffskarriär mot tuffe Niklas Bäckström, 2010 bjöd Bäckström på tufft motstånd men förlorade genom TKO i den tredje ronden. Sköld inledde med ett record på 2-5 i sina sju första fighter som proffs men vände sedan på karriären och vann sex raka fighter på avslut. Det spekulerades om att Sköld skulle värvas till en utav dom större organisationerna som UFC eller Bellator, vilket inte blev fallet. Sköld fick senare möta Diego Nunes om fjäderviktsbältet på Superior Challange och förlorade genom submission i den första ronden.

Bildresultat för simon sköld

Förutom Sköld så tränar den tidigare världsmästaren i amatör MMA, Anna Astvik på klubben som numera är proffs men som tyvärr inlett sin proffskarriär med två raka förluster precis som Sköld gjorde.

Tjena Kompis mentaliteten finns på klubben. Detta innebär att alla som vistas på Dojon är kompisar och att man värnar om den goda stämningen och gärna välkomnar nya medlemmar. Den goda stämningen och respekten märks. Man bugar när man äntrar mattan och alla hälsar på varandra. Simon Sköld tävlar under namnet ”The Gentleman”.

Jag fick inför denna krönika en pratstund med Jeanpier Basauri, ännu en proffsfighter på Nacka Dojo som på en gentlemans vis berättade om resan från amatör till proffs, Nacka Dojo som förening samt om MMA framtiden på klubben.

Jeanpier Basauri

Trettio åriga welterviktaren Jeanpier Basuari som kallas för JP är lugnet själv under intervjun. Trots att han pratar om en ”våldsam” sport som MMA så låter han alltid väldigt respektfull och trevlig. JP har varit medlem på Nacka Dojo sedan tio år tillbaka och berättade vad som fick honom att börja.

Jag hade ingen erfarenhet utav kampsport innan utan det var fotboll som gällde för min del. Jag hade dock tittat mycket på olika kampsporter och var sugen på att prova. Jag besökte flera klubbar men kände med detsamma när jag besökte Nacka Dojo att det var klubben för mig. Alla var verkligen jätte trevliga. Det var hårt på träningarna men det märktes att syftet var att man hela tiden skulle lära sig.

Jeanpier Basauri

JP tränade allt bland det Nacka Dojo erbjöd. Mycket grappling och JP har idag lila bälte BJJ och skulle dagen efter vårt samtal åka till Östersund för att tävla i BJJ SM. Men också Thaiboxning och MMA. Viljan att tävla inom MMA kom då JP ville utmana sig själv.

Jag kommer från Peru och har där haft en uppväxt som präglats utav mycket våld. Att tävla inom MMA var en utmaning till mig. Jag gjorde min debut som amatör för ca fem år sedan.

JP tränar ca 14 pass i veckan, varav åtta kamsportspass och resterande är styrka och konditions träning. Då Nacka Dojo bara har tre MMA pass per vecka så blir det mycket annan kamsportsträning och framförallt grappling för JP. Bättre träning inom grappling än den på Nacka Dojo kan man inte få menar JP. Sedan ger våra thaiboxnings instruktörer mycket för vårt stående menar JP.

Det finns mycket möjligheter om man vill träna på egen hand och sparras med någon eller drilla tekniker i det stående. Och det finns många bra instruktörer som ställer upp för en och tränar enskilt med en.

JP som gått sina två proffsfighter på Superior Challange har haft samma coacher i sin ringhörna under båda fighterna. Thaiboxnings och MMA coachen Alex Nsundi som bland annat coachat UFC veteranen Papey Abedi. Ricard Carneborn som är svartbältare i BJJ men också mångårig erfarenhet som coach. Sambon Eva My Persson som är världsmästare i NoGi. Detta menar JP har gett honom en mångsidig coaching i både det stående och markkampen men även det sociala. Då han och sambon som båda har varsin kamsportskarriär alltid stöttat varandra i deras framgångsambitioner.

JP har imponerat i sina två fighter som proffs även om resultaten inte gått JP:s väg. I debuten som proffs förra året mötte han lovande talangen Adam Westlund. I en väldigt jämn och underhållande fight så vann Westlund genom enhälligt domslut. JP hade dock i fightens sista sekunder hamnat i topp position och var nära ett avgörande.

Han vann rättvist andra och tredje ronden även fast det var jämnt. Men hade jag fått tio sekunder till så hade jag hittat avslut.

Nästa fight som proffs blev mot Robin Roos som JP tidigare besegrat som amatör. Fighten var väldigt underhållande där dom båda turades om att ta emot sparkar med ett leende. Roos tog över i den andra ronden och fick in flera träffar på JP som dock i rondens slutsekunder fick ner Roos och levererade stenhård ground and pound. I rondvilan inför den tredje ronden så kunde inte JP se på ena ögat vilket fick JP:s coacher att stoppa fighten.

Det var väldigt tråkigt då jag verkligen ville fortsätta. Som tävlingsinriktad vill du fortsätta. Men det är inget jag skyller på mina coacher. Jag svarade som det var att jag inte kunde se på ena ögat. Jag är själv coach och ibland måste coachen skydda fightern från sig själv. Men jag ville självklart fortsätta. Jag vet att jag kan mycket bättre än vad resultaten har visat. Det kommer alla att få se i framtiden.

Att gå från amatör till proffs har inte påverkat JP särskilt mycket i hur han förbereder sig i sitt tävlande.

Jag har alltid tränat hårt även som amatör. Jag har dessutom tävlat på hög nivå i grappling länge. Men det var dock väldigt stort att få debutera som proffs på Superior Challange.

JP som är fast besluten om att fortsätta tävla inom MMA tror stenhårt att Nacka Dojo är rätt klubb att ta honom vidare i hans utveckling. Träningskompisarna och tränarna på Nacka Dojo är dom som kan motivera honom det lilla extra. Samtidigt framhäver JP att i slutändan så måste man motivera sig själv och JP vill bli det bästa som han kan bli oavsett vart det tar honom.

Även om man drömmer om att en dag få fightas i en stor organisation internationellt så måste man först fokusera på att bli så bra som möjligt. Jag kan mycket mer än vad jag hitintills har visat.

Ironiskt nog så ska JP:s tidigare motståndare Westlund och Roos möta varandra under Superior Challange 20 senare i år. JP skulle väldigt gärna möta båda igen och har meddelat Babak Ashti ”grundare utav Superior Challange” att han är tillgänglig om någon utav dom skadar sig.

Jag vill möta dom båda igen, jag har inget otalt med någon utav dom och dom vann rättvist men jag vet att jag kan besegra dom. Jag har sagt till Babak att jag håller mig i form och är redo att ersätta om någon utav dom skadar sig.

JP vill gärna fightas igen och letar efter motståndare. Han var bokad att möta Oskar Biller under Fight Club Rush i augusti men JP fick dra sig ur pågrund utav skada. Tråkigt då Biller tidigare gett JP hans enda förlust som amatör.

Riktigt tråkigt ville verkligen ha den returmatchen. Vår förra fight slutade med delat domslut. Tar inte ifrån honom segern men ville få revansch. Jag letar aktivt efter en fight men har inte hittat någon motståndare som är tillgänglig.

JP är en god ambassadör för sin klubbs motto Tjena Kompis. Han hälsar glatt på alla som passerar och hyllar även sina motståndare. JP har trots förlusterna visat stor kämpaglöd så jag är övertygad om att vi kommer har mer att se av JP i ringen. Vi avslutar intervjun genom att prata om framtiden inom MMA på Nacka Dojo då JP även coachar.

Det finns flera lovande fighters på Nacka Dojo som kan bli proffs. Eva My Persson bland annat hon är riktigt bra. Fredrik Widgren gjorde amatör debut i A-klassen tidigare i år och vann dominant i första ronden. Vi har flera unga talanger som Samir och Mashrab.

 

+10
Dana Sad
Dana Happy
Dana White 8

Dana White: Triller Fight Club är ett skämt

Alexander Clausson

Enligt UFC-presidenten Dana White kontaktas han regelbundet av Ryan Kavanaugh, VD för Triller Fight Club. Nu vill White att Kavanaugh ska lämna honom i fred.

Dana White: Lämna mig ifred

Triller Fight Club arrangerade deras första event tidigare under våren och i huvudmatchen ställdes Jake Paul mot Ben Askren. Kavanaugh kritiserade nyligen UFC, då han hävdade att organisationen stoppat en boxningsmatch mellan Georges St-Pierre och Oscar De La Hoya. St-Pierre har pensionerat sig från MMA-sporten, men är fortfarande under kontrakt med UFC.

I samband med den gångna helgens UFC 262, berättade White om sin syn på Triller Fight Club. Enligt presidenten får han dagligen samtal från organisationen och ber nu Kavanaugh att lämna honom i fred. Transkribering via ’MMA Fighting’.

Oh my god, don’t even ask me about these idiots. Who gives a sh*t? Does anybody give a sh*t? I don’t give a sh*t what they think. You think I care what Triller thinks? I don’t even take their calls. This idiot calls me everyday. Texts me every day ‘please answer my call, please talk to me, why won’t you talk to me?’ Cause I don’t give a f*ck about you. Do your thing. Leave me alone. F*cking do whatever it is you’re doing. Knock yourself out. I could care less.

White klargjorde att han inte har något intresse av att samarbeta, eller ens vara i kontakt med organisationen.

I have no interest in talking to any of those idiots. They can do their thing. Do your thing. Stop talking about me. What do you give a sh*t what I’m doing? Go do your thing. I get it but get out of here. What are you doing? I don’t even know what you’re doing. What is this thing you’re trying to build? What are you doing? What do I have to do with it or my guys? Do your thing. What are you doing? Are you starting an MMA organization?

Ryan Kavanaugh: Boxning ska vara en upplevelse

Kavanaugh grundade Triller Fight Club tillsammans med hiphop-artisten Cordozar Calvin Broadus, Jr, mer känd som Snoop Dogg. Under en intervju med Rolling Stone berättade den förstnämnda att boxningssporten inte har förändrades under de senaste 50 åren, och att det är dags för någonting nytt.

When you say Coachella, it’s not just music — it’s the experience of a weekend. We want people to say the same when they think Triller Fight Club. Boxing hasn’t changed in 50 years. If I go watch a boxing match from 1995 then you watch a boxing match tomorrow, it’s the same camera angles, same camera, same announcers. The same format. It’s boring. People want entertainment that feels real, and this is the mix to satisfy that desire.

Organisationen återvänder den tredje helgen i juni. Då kommer Teofimo Lopez ställas mot George Kambosos Jr.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Derrick Lewis

Derrick Lewis: Jag tycker inte om någon fighter i min division

Alexander Clausson

Under den gångna helgens UFC-gala besökte organisationen Houston, Texas. Stadens stora MMA-stjärna är den topprankade Derrick Lewis och tungviktaren deltog på eventet som gästfighter.

Derrick Lewis: Francis får mig att se tjock ut

Lewis har tillhört UFC sedan 2014 och har hunnit med 21 matcher i organisationen. 16 av dessa drabbningar resulterade i vinst för amerikanen och tolv av segrarna kom via KO/TKO. Ingen annan tungviktare i UFC har avslutat så många motståndare via slag. Frank Mir har dock fortfarande flest avslut i tungviktsdivisionens historia, med sina 13 stycken.

Lewis var inbjuden som gästfighter i samband med UFC 262. Amerikanen gav – bland annat – sin syn på den regerande tungviktsmästaren Francis Ngannou. Via ’MMA Fighting’.

He makes me look fat when I stand next to him so f*ck him. F*ck Francis. And eat some Popeyes.

Vidare berättade Lewis att han inte vill skapa vänskapsrelationer med några utövare i UFCs tungviktsklass, och att det är en inställning han går in med inför varje match.

I really don’t like none of the guys that I fight, none of the guys in my division. Just because the type of mindset I go into each and every fight. I don’t want to be friends with none of them. So, f*ck them.”

 I samband med UFC 230 ställes Lewis mot den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier. Tungviktsbältet stod på spel och den sistnämnda tog hem fighten via submission, i drabbningens andra rond. I matchen därpå ställdes amerikanen mot Junior dos Santos och blev avslutad ytterligare en gång. Sedan dess har Lewis tagit hem fyra raka vinster och besegrade den topprankade Curtis Blaydes i sin senaste match.

Lewis vs. Ngannou kan gå av stapeln i sommar

I juli, 2018, ställdes Lewis mot den nuvarande tungviktsmästaren Ngannou. Oddsmakarna hade förutspått ett avslut på förhand, men Lewis tog hem segern via domslut, efter tre relativt händelselösa ronder. Enligt UFC-presidenten Dana White kan returmötet mellan Lewis och Ngannou äga rum i augusti. Lewis misstänker att returmötet inte kan bli sämre än deras första match.

It can’t be any worse than it was. So it has to be. Even if it’s one punch extra than the last fight, it gotta be better than it was, and I believe it is because we both improved in a lot of areas than we were in the last fight we had.

Lewis totala matchfacit lyder 25-7-0 (1NC).

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Joanna Jedrzejczyk i buren

Joanna Jedrzejczyk om UFC-debuten: ”Sex månader tidigare ville jag sluta”

Jonathan Damm

Den tidigare stråviktsmästarinnan i UFC, Joanna Jedrzejczyk, delar med sig av en tillbakablick på den tidiga karriären och hur hon var påväg att ge upp helt.

Joanna Jedrzejczyk var nära att ge upp MMA

Senast vi såg Joanna Jedrzejczyk (16-4) i oktagonen var då hon fick se sig besegrad i en titelmatch mot den tidigare mästaren Weili Zhang (21-2). Matchen mottog enormt med beröm men sedan dess har Jedrzejczyk hållit sig utanför oktagonen. Nu delar hon med sig av en tillbakablick på den tidiga karriären och hur hon inför debuten i UFC var påväg att ge upp med MMA helt.

Fick inte tag på matcher

I en intervju med BJPenn.com berättar Jedrzejczyk först hur hon var i en period där hon inte fick tag på matcher och att organisationen hon då höll kontrakt med, Invicta FC, inte kunde erbjuda några matcher. Detta ledde till brist på inkomster för Jedrzejczyks del och hon var nära att lägga ned sin karriär. Under en period av tre månader med tre matcher, där UFC debuten ingick, förändrades dock hennes liv.

Six months before I signed with the UFC, I wanted to quit and I was really broke and I was training, there was no fights, I got new management, I signed with Invicta FC. But there was no fights, it was a really rough time for Invicta. I was in camp for such a long time and there was no money, no sponsors. I got a little bit of money but I hit three fights with my UFC debut in three months and my life got changed.

Tre matcher som förändrade Jedrzejczyks liv

Under de tre månaderna tog Jedrzejczyk först hem en seger under en mindre lokal gala i hennes hemstad för att sedan ta hem en seger över Rosi Sexton (13-5) under en av Cage Warriors galor. Detta ledde till UFC-debuten där hon besegrade Juliana Lima (10-7) via ett enhälligt domslut.

I didn’t give up. I won the fight in my town, some small show, and two weeks after I got a call from Cage Warriors to face Rosi Sexton, and my coaches and my manager didn’t want me to but they said, ‘Okay, it’s your decision,’ and I said, ‘Take this fight in two weeks, we win this fight, and we’ll sign with the UFC. I knock Rosi Sexton out in the second round. Three days after the fight I got a phone call from Sean Shelby and I did it. I did my UFC debut five weeks later.

Detta skulle visa sig vara början på en karriär som sedan skulle leda till UFCs stråviktstitel och fem försvar av titeln innan den fann en ny ägare i Rose Namajunas (10-4).

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Katlyn Chookagian vill möta Alexa Grasso härnäst

Jonathan Damm

Efter helgens domslutseger har Katlyn Chookagian siktet inställt på nästa motståndare, nämligen Alexa Grasso.

Katlyn Chookagian vill ställas mot Alexa Grasso

Under helgens UFC 262 lyckades flugviktaren Katlyn Chookagian (16-4) ta hem en domslutsseger över Viviane Araujo (10-3). Efter vinsten meddelade Chookagian att hon har siktet inställt på en ny motståndare och denna gången siktar hon längre ned i UFCs flugviktsranking. Detta då hon nu utmanar den mexikanska tidigare stråviktaren, Alexa Grasso (13-3).

Vill visa vem som har bäst boxning i viktklassen

Det var under presskonferensen efter helgens gala som Chookagian berättade att hon vill bevisa att hon har bättre boxning än Grasso, som tidigare hyllats för just sin boxning.

I’ve been in this division since it opened. I’ve beat No. 3, 4, 5, 6, and 7, so obviously I’ll fight anyone. But the one girl that’s in the top 10 that I haven’t fought is Alexa Grasso. Everyone talks about how good her boxing is and when I watch that, I get a bit of a chip on my shoulder. I think I have the best boxing in the division, so that fight interests me, but I’ll fight anyone. I don’t care.

Var aldrig någon submission

Chookagian fick även en fråga om den sekvens under matchen mot Araujo då det påstods att en submission skulle ha skett, någonting Chookagian sköt ned med att Araujos grepp inte satt som det skulle.

What submission? You have to have your hands locked to have the submission. She had a headlock because she doesn’t know her jiu-jitsu. Yeah, no there was no tap. You have to have a submission to get the tap. Definitely not.

Ansåg att domslutet var korrekt

Chookagian fick slutligen även en fråga om huruvida hon själv ansåg att domslutet i matchen var korrekt, någonting en del ansåg inte var fallet. Chookagian själv var dock säker på att domslutet var korrekt.

I felt I won the fight. But, of course with decisions, I’ve always watched fights on Saturday for hours, and every fight card you see a decision that you’re like, ‘What?’ So there is always that little part of you that’s nervous, but I was confident that I thought I had won.

Chookagian besegrade Araujo via ett enhälligt domslut under UFC 262 som ägde rum natten till den 16:e maj i Houston, USA.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Dana White om Jon Jones framtid: ”Det är upp till honom”

Jonathan Damm

Dana White ger sin syn på en eventuell återkomst till oktagonen för Jon Jones och berättar att det i nuläget är helt upp till den forne mästaren själv att avgöra.

Upp till Jon Jones om han vill gå till tungvikt

Sist vi kunde se den tidigare mästaren i UFCs lätt-tungvikt, Jon Jones (26-1-1), i oktagonen var då han besegrade Dominick Reyes (12-3) via domslut under UFC 247. Sedan dess har han lämnat ifrån sig titeln och talat om en flytt till organisationens tungviktsklass. Detta har dock inte blivit av då Jones uttryckt missnöje över den mängd pengar UFC är villiga att betala för hans nästa match. Nu berättar UFCs VD, Dana White, att det är helt upp till Jones själv om hans nästa match blir av eller inte.

Det finns matcher att välja på för Jones

Det var under presskonferensen efter helgens UFC 262 som White uttalade sig om situationen med Jones. White sa då att det finns tillgängliga matcher för Jones och att det är upp till honom att acceptera dem.

Listen, that’s up to Jon Jones, whether he wants to fight or not. There are fights available. They’re here. I’m gonna keep making fights every weekend, doing fights. If Jon Jones wants to fight, he can. If he doesn’t, he doesn’t have to. Nobody’s gonna force Jon Jones to fight. He’s had a great run. He’s got an incredible legacy. I personally see him as the GOAT right now. You’ve got guys that are nipping at his heels like Usman and some other guys out there. You know, it’s up to him. He can fight this summer, or he can never fight again. I mean, that’s up to him.

Behöver inte tungviktstiteln

White fick även en fråga om vilken effekt för Jones status som den bästa någonsin en erövring av mästartiteln i UFCs tungvikt skulle ha. White tror att det skulle hjälpa Jones status men inte att det skulle behövas då han redan ser Jones som en av de bästa någonsin.

I mean, he could do it. That’s like Tom Brady going out and winning another Super Bowl with the Bucs. Obviously going up to heavyweight, it would be tough to argue – if he wins the title – that he’s not the GOAT. But right here, right now, he could retire, and I still consider him the GOAT right now until somebody else accomplishes what he has.

Huruvida Jones faktiskt tar klivet till tungvikt och vem han då ställs mot återstår i nuläget att se då ingen match är påskriven för den tidigare mästaren.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Charles Oliveira Michael Chandler och poängkort i mitten

Två domare dömde 10-8 i rond 1 till Michael Chandler mot Charles Oliveira

Daniel Schälander

Det officiella poängkortet från helgens huvudmatch har nu blivit officiellt. Två av domarna var verkligen imponerade av Michael Chandlers (22-6) prestation i den första ronden, men gjorde han verkligen tillräckligt mycket för att förtjäna en 10-8 rond?

Poängdomarna generösa mot Michael Chandler

På natten till söndag kröntes en ny lättviktsmästare efter att Khabib Nurmagomedov (29-0) gått i pension och lämnat ifrån sig sitt bälte. Det blev Charles Oliveira (31-8) som nu kan titulera sig världsmästare efter en imponerande karriär i UFC.

Oliveira lyckades avsluta ”Iron” Mike i den andra ronden. Men hade han inte gjort det så hade han haft en uppförsbacke i poängdomarnas ögon efter att Chris Lee och Sal D’Amato gett Chandler 10-8 i den första ronden.

Poängkort från Charles Oliveira vs. Michael Chandler

Är 10-8 korrekt dömt?

Det råder inga tvivel om att Chandler vann den första ronden. Han skakade Oliveira i den sista halvan av ronden varpå brassen var tvungen att ta matchen till marken för att rida ut stormen. Men man ska inte glömma att Oliveira tidigt i matchen tog rygg på Chandler och kontrollerade matchen på marken under en tid. Så förtjänade verkligen Chandler en 10-8 rond?

Rent personligt är jag för att fler 10-7, 10-8 och 10-10 ronder utdelas. Det är viktigt för att kunna tydligare kunna urskilja jämna och mycket tydliga ronder och allt däremellan. Men det måste göras konsekvent.

Kollar vi exempelvis på matchen mellan Max Holloway (22-6) och Calvin Kattar (22-5) så dömdes endast två av fem ronder till 10-8 ronder, trots att det var en av de mest ensidiga matcherna på länge. Ett annat bra exempel är matchen mellan Khamzat Chimaev (9-0) och John Philips (22-11) också en av de mest dominanta segrarna som jag kan dra fram ur minnet. Även där har vi två domare som gav Chimaev 10-8.

Är Khamzats prestation och totala dominans mot Philips verkligen lika mycket värd som Chandlers prestation i den första ronden mot Oliveira?

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
David Teymur

David Teymur skickar en passning till Charles Oliveira

Erik Eidissen

Inför UFC 262 skickade David Teymur (8-2-0) en passning till Charles Oliveira (31-8-0-1 NC) inför dennes titelmatch mot Michael Chandler (22-6-0). I Teymurs match mot brasilianaren skadade han ögat tidigt i den första ronden, och menar att han annars hade besegrat den nye titelmästaren.

David Teymur till Oliveira: ”I win with no injury”

Igår blev Charles Oliveira mästare i lättvikt efter att ha besegrat Michael Chandler via TKO tidigt i den andra ronden. Oliveira har länge vädjat om en titelmatch och tillslut fick han sin chans efter att Dustin Poirier (27-6-0-1 NC) valt bort chansen att slåss för bältet till förmån för returmatchen mot Conor McGregor (22-5-0).

Teymur har inte gått en match sedan han fick sin sju matcher långa segersvit bruten av just Oliveira. Svensken mötte brasilianaren på brasiliansk mark i februari 2019, men träffades av en spark i ögat tidigt i den första ronden vilket enligt honom själv besvärade honom i resten av matchen.

Oliveira lyckades avsluta Teymur med en anakonda, men innan dess hade svensken en hel del bra stunder i matchen och slog bland annat ned Oliveira till marken i den första ronden.

Inför lördagens gala valde David Teymur att via Instagram skicka en passning till sin senaste motståndare, och påminde om det förra mötet mot Oliveira.

”Excited for tonights LW Championship title fight. I fought Oliviera without seeing anything most fighters would stop I promise 100% I win with no injury. Best of luck tonight boys ciao ciao”, skrev Teymur på sin Instagram story.

Teymur väntar på ny motståndare

Teymur bröt okbenet under matchen mot Oliveira i februari 2019, och efter matchen publicerade han en bild på sitt skadade öka.  Svensken har i nuläget ingen ny match bokad.

 

Läs mer
-12
Dana Sad
Dana Happy
Khamzat Chimaev innan han kliver in i buren på BRAVE

Khamzat Chimaev utmanar ännu en toppmotståndare: ”I can smash you easy”

Erik Eidissen

Khamzat Chimaev (9-0-0) fortsätter att utmana topprankade utmanare i mellanvikt och welterviktsdivisionen. I dagarna vände sig Chimaev till Darren Till (18-3-1) efter att de tillsammans gått live på Instagram. Samtidigt fortsätter fejden med Team Nurmagomedov.

Khamzat Chimaev utmanar Darren Till

I väntan på en ny motståndare fortsätter Khamzat Chimaev att reta upp potentiella motståndare i UFC. I dagarna utmanade han ännu en topprankad motståndare efter att ha hamnat live på Instagram med mellanviktaren Darren Till.

Det var mestadels god stämning i samtalet, men båda var noga med att påpeka att de gärna möter varandra i oktogonen någon gång i framtiden.

”Say it to me where you want, I will fight brother. We’ll fight. Bullsh*t guys talk too much but we’ll have to show real fight, brother”, sa Chimaev.

Till var såklart lika självsäker på vinst.

”Oh yeah, I’ll fight you. Of course, you know I will. But you know I beat you right? You know I beat you easy. You know this. You know this”, svarade engelsmannen.

Nurmagomedov anklagar Chimaev för att svika sitt hemland

Till var dock inte den enda fighern  Khamzat utmanade i förra veckan. Häromdagen valde det svenska stjärnskottet att ge sig på Team Nurmagomedovvilket sedan besvarades av landsmannen Abubakar Nurmagomedov (16-3-1) under en intervju med RT.com.

Nurmagomedov valde att bli högst personlig i sin kritik mot svensken, och menar att Chimaev vänt ryggen till sitt hemland efter att ha flytt från Tjetjenien som 19-åring.

”I see you quickly changed your shoes. After moving to Sweden and writing a complaint against your own Chechen Republic that you are being infringed upon, you received documents for a good life in Sweden. But now, having gained fame, you, I see, have changed. Now you have come back and live in Chechnya, and everything is fine with you. I’m happy for you. Don’t lose this comfort zone”.

Det har tidigare ryktats om att Chimaev blivit vän med Tjetjeniens kontroversielle ledare, Ramzan Kadyrov. Abubakar är dock inte lika imponerad av sin landsman, och i intervjun med RT.com fortsatte Nurmagomedov att framställa Chimaev som en kappvändare.

”Not long ago in America, you sat at the same table with us and ate, trained in the same gym, went to the Mosque together and called us brothers. And now you write that you will tear someone up. Yes, I agree, everyone has the right to express their opinion. But be careful with your statements”.

Chimaev har inte gått en match sedan vinsten mot Gerald Meerschaert (32-14-0) i september 2020. Svensken blev älskad av MMA-världen efter sin succé-debut i UFC, men har på senare tid blivit allt mer ifrågasatt för sin inaktivitet tillsammans med en hög svansföring i media.

Video – Chimaev i samtal med Till

Läs mer
-14
Dana Sad
Dana Happy

Intervju med Cornelia Holm – Att leva som fighter

Daniel Schälander

Kimura var och hälsade på Cornelia Holm på GBG MMA nu i dagarna. I en intervju berättar Cornelia om sina uppoffringar för karriären och hur hon sa upp sig från jobbet efter sin första proffsmatch.

Cornelia Holm om livet som fighter

”Jag märker inte av att jag offrat så mycket längre, det var mer i början. Nu har jag ju förlorat alla vänner, nu träffar jag aldrig min familj. Så jag har ju vant mig vid det”, säger Cornelia och skrattar. Livet som fighter är inte alltid det roligaste. Du måste offra tid, relationer och pengar för att kunna satsa på dina drömmar och mål. I intervjun berättar Cornelia Holm (4-3) om tankarna kring hennes satsning och vad det slutgiltiga målet är och betyder för henne.

Jag lever min dröm. Det är viktigt att påminna mig om det, för det är inte alltid kul. Det är mest mycket slit och jävligt fattigt, än så länge..

”..hon ligger på gränsen till ett genombrott”

I en intervju berättar Cornelias coach Joakim Engberg att han ser stor potential i Cornelia, som tränat hela sin karriär under Joakim på GBG MMA.

Cornelia är alltid bra och det känns hela tiden att hon ligger på gränsen till ett genombrott. Hon måste bara få de sista lilla grejerna att funka.

Idag är Cornelia rankad på plats 4 i P4P-rankingen bland nordiska kvinnor utanför UFC. Nu är det några bra prestationer till som krävs för att slå sig in i toppligan. Först ut blir att vända på förlustsviten på två raka matcher där hon senast mötte UFC-veteranen Lucie Pudilová (11-6) och förlorade på domslut. Pudilová har sedan hon släpptes av UFC förra året nu hunit rada upp tre raka vinster.

Läs mer
+9
Dana Sad
Dana Happy
Charles Oliveira med Conor McGregor och Dustin Poirier i cirklar

Kimura Matchmaker: UFC 262, Houston

Simon Tingberg

Ytterligare en PPV gala ägde rum med fullsatt publik då UFC denna helg besökte Houston, Texas. Där det vakanta lättviktsbältet stod på spel i galans huvudmatch sedan den dominante mästaren Khabib Nurmagomedov lämnat sporten. Kimura matchmaker är tillbaka men några intressanta matchningar.

Lättvikt – Charles Oliveira försvarar bältet mot vinnaren mellan Dustin Poirier vs Conor McGregor

Charles Oliveira is the real deal! Hade man inte insett det innan fighten mot Michael Chandler så det det dags att inse det nu. Oliveira var illa ute mot Chandler i den första ronden men lyckades vända på steken i rond 2 och avsluta Chandler. Brasilianaren är därmed ny lättviktsmästare. Han gick dessutom om Donald Cerrone i flest segrar genom avslut i organisationen.

Vem ska då den nykrönte mästaren i den kanske tuffaste viktklassen i organisationen göra sitt första titelförsvar emot?

All heder till Michael Chandler som trots förlusten gjorde en bra fight och dessförinnan hade en imponerande seger över Dan Hooker. Men det borde ha varit Dustin Poirier som ställdes mot Oliveira i denna fight. Men han ska ha tackat nej för att istället möta Conor McGregor under UFC 264 den 10:e juli. En stor pengafight där också sportsligt bör kröna vinnaren till näste titelutmanare.

Dustin Poirier vs Conor McGregor

Lättvikt – Michael Chandler vs Justin Gaethje

Gillar Chandler skarpt. Underhållande i oktagonen och verkar också vara en väldigt bra människa. Chandler höll huvudet högt efter förlusten mot Oliveira och menade på att han kommer göra allt för att ta sig tillbaka till en titelmatch.

Michael Chandler med Justin Gaethje i cirkel

Vill se honom revanschera sig mot en annan fighter som också kommer från en förlust i en titelmatch, nämligen Justin Gaethje.

Denna fight kan bara bjuda på underhållning. Två fighters med stark brottning som slår hårt och är oerhört aggressiva. En riktig blinka inte fight eller ett renodlat krig.

Lättvikt – Beneil Dariush i en number one contender fight

Beneil Dariush är likt nye lättviktsmästaren Charles Oliveira en fighter som varit länge i UFC och blomstrat på senaste tiden. Dariush tog sjunde raka segern då han dominant besegrade Tony Ferguson genom enhälligt domslut. Dariush meddelade efter segern att han nu planerar att spendera tid med sin familj för att åter igen fightas i december eller nästa år. Att han då vill fightas i en number one contender fight.

Beneil Dariush

Det tycker jag Dariush efter sju segrar är värd. Frågan är bara vem den fighten kan tänkas bli mot om den fighten äger rum i december eller 2022. Ett önsketänk skulle vara att Islam Makhachev placerat sig där rankingmässigt då. Vilket han troligen inte kommer ha gjort då han uppenbart har svårt att få högt rankade motståndare.

Om min matchning mellan Justin Gaethje och Michael Chandler blir av så skulle vinnaren kunna möta Dariush. Detta i en fight där vinnaren får nästa titelmatch. Där amerikansk brottning ställs mot iransk brottning.

Lättvikt – Tony Ferguson vs Rafael Dos Anjos

Tony Ferguson är inte längre densamma. Efter tre raka förluster så återstår det att se om Tony åter igen kan etablera sig som en titelutmanare? Detta då han närmar sig trettioåtta år dessutom. Nu lär han förlora sin plats som nummer fem i rankingen.

Förlusterna har dock varit mot tufft motstånd och Tony är ett stort namn som kan sälja att ha med på huvudkortet på PPV galor. Vill nu se Tony möta ett annat stort namn i form utav Rafael Dos Anjos i ett returmöte. Dom båda möttes under 2016 då Tony vann ett enhälligt domslut. Sedan gick Dos Anjos upp till weltervikt men gick under förra året tillbaka ner till lättvikt. Där vann han ett delat domslut mot Paul Felder. Där vinnaren får fightas mot topp fem motstånd efteråt.

 

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.