Nyheter

Årets Svenska Organisation | Kimura Awards 2022

Kimura Awards 2022

Det är ett nytt år och det är dags att summera det föregående året med hjälp av Kimura Awards. Först ut är de nominerade för ”Årets Svenska Organisation” och det är läsarna som avgör vinnaren av kategorin. 

Vilken organisation imponerade mest under 2022?

Under 2022 fick vi se fem organisationer anordna event där proffsfighters gick match. I samband med föregående års omröstningar har läsarna röstat på ”Årets Svenska gala”. Vi har i år valt att bredda kategorin till ”Årets Svenska Organisation”. Läsarna ska alltså värdera organisationens föregående år som helhet. Bulldog Fight Night arrangerade ingen gala under 2022 och återfinns därför inte bland de nominerade organisationerna.

Nominerade organisationer

Nedan följer en lista över samtliga nominerade organisationer.

Excellence Fighting Championship

Excellence Fighting Championship återvände för första gången sedan pandemins utbrott och arrangerade en gala. Eventet gick av stapeln i Linköping under den föregående våren. Galan bjöd både på en proffsmatch och en arena för A-klassfighters att gå match framför publik. Proffsdebuterande Jonnie Andersson (1-0-0) tog hem segern via slag i galans huvudmatch.

Jonnie Andersson

Fight Club Rush

Den Västeråsbaserade organisationen Fight Club Rush arrangerade fyra galor under 2022. Tre event i Västerås och ett i Stockholm. I samband med en av dessa galor besegrade Alexander Lööf (4-0-0) den tidigare thaiboxningsstjärnan Samuel Bark (8-1-0) i ett fjäderviktsmöte. Under organisationens besök till Stockholm genomförde den omskrivna fightern Nabbe Malki (1-0-0) sin professionella debut.

Nabbe Malki segerintervju

Superior Challenge

Superior Challenge anordnade två event under 2022. UFC-veteranen Andreas Ståhl (13-5-0) vann det vakanta bältet i samband med organisationens sista gala för året. Affischnamnet Bartosz Wojcikiewicz (9-1-0) tog hem två vinster under årets gång.

Bartosz Wojcikiewicz 2

Wolf Fight Promotion

Den Halmstadbaserade organisationen Wolf Fight Promotion genomförde tre galor under den gångna året. Utöver två galor på hemmaplan i Halmstad arrangerades även en gala i Kalmar. Eventet markerade den första MMA-galan i stadens historia. Likt Excellence Fighting Championship bjuder organisationen både på amatörmatcher och proffsdrabbningar. Organisationens grundare David Jacobsson gick själv huvudmatchen i samband med en av organisationens galor 2022.

Wolf Fight Promotion Bälte

Zone Pro League

Zone Pro League sticker ut i jämförelse med de övriga nominerade organisationerna. Den Göteborgsbaserade organisationen anordnar nämligen även drabbningar inom thaiboxning. Tre event gick av stapeln 2022. Samtliga inne i Göteborg eller ute på Hisingen. Den tidigare landslagsstjärnan Robin Enontekiö gick 2-0 i organisationen under årets gång. Likt Enontekiö gick även Nermin Mehmedagić (1-0-0) sin första proffsmatch under organisationens flagg. Fightern gick segrande ur drabbningen via en submission.

Nermin Mehmedagic

Omröstning

Nedan kan läsarna rösta på ”Årets Svenska Organisation” för året 2022. Omröstningen är öppen till 12:00 den 13 januari.

Vinnare av Kimura Awards 2022

 • Årets Svenska Match: TBA
 • Årets Svenska Knockout: TBA
 • Årets Svenska Organisation: TBA
 • Årets Svenska Submission: TBA
 • Årets Svenska Fighter: TBA
 • Årets Svenska Proffsdebutant: TBA

Vinnare av Kimura Awards 2021

Röstmanipulering avgjorde resultatet i vissa kategorier och dessa omröstningar ogiltigförklarades. Kategorierna avgjordes istället av Kimuras medarbetare.

 • Årets Svenska Match: Jonny Touma vs. Zoran Milic
 • Årets Svenska Gala: Fight Club Rush 9
 • Årets Svenska Fighter: Khamzat Chimaev
 • Årets Svenska talang: Josefine Lindgren Knutsson
 • Årets Svenska Knockout: Samuel Barks flygande knä i samband med Wolf Fight Promotion 3
 • Årets Svenska Submission: Khamzat Chimaevs rear-naked choke mot Li Jingliang

Vinnare av Kimura Awards 2020

Föregående artikel

Ali Abdelaziz slår ner ryktet om Kamaru Usman vs. Leon Edwards

Nästa artikel

Marvin Vettori, Nathaniel Wood m.fl. klara för UFC London

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök